Travel

Kerstmarkten Nederland 2022: 8 x op deze kerstmarkten kom je helemaal in de kerstsfeer

Kerstmarkten Nederland 2022: 8 x op deze kerstmarkten kom je helemaal in de kerstsfeer

Misschien ben jij zo’n kerstengel, die de kerstboom al meteen optuigde na 5 december. Toch kan ook jij nog steeds een kerstmarkt bezoeken. Kerstmarkten zijn niet per se bedoeld voor de inspiratie. Op deze kerstmarkten in Nederland proef je gewoon alvast de kerstsfeer. Even lekker glühwein drinken en kerstdecoraties bekijken, terwijl je aftelt tot kerst 2022.

Kerstmarkten Nederland 2022 #1 - Amsterdam

In Amsterdam heb je elke eerste zondag van de maand een Sunday Market op het Westergasterrein, maar tijdens de kerstperiode hebben ze een extra markt. Op 18 december 2022 kun je namelijk van 12 tot 17 uur ’s middags naar de Funky Xmas Market. Dat is een toffe kerstmarkt met ambachtelijke foodproducten, die je direct kan opeten of mee kan nemen naar huis. Daarnaast scoor je hopelijk ook heel wat leuke kerstcadeautjes.

Kerstmarkten Nederland 2022 #2 - Utrecht

Ook Utrecht, de andere populaire stad in Nederland, heeft een grote kerstmarkt waar je zeker heen moet. Al bestaat Knus Utrecht eigenlijk uit meerdere markten. Het zijn gewoon de zeven Utrechtse markten, zoals de Streekmarkt en Swan Market op het Stadhuisplein, maar dan in een winters jasje gestoken. De verschillende markten worden vervolgens met elkaar verbonden door huiskamers. Eén knusse bende waar je op zaterdag 16 en zondag 17 december 2022 lekker kan rondstruinen met warme chocolademelk of glühwein.

Kerstmarkten Nederland 2022 #3 - Arnhem

Arnhem tovert de hele stad om in een kerstdorp met verschillende kerstmarkten door de hele stad. Van 9 december 2022 tot en met 9 januari 2023 vind je allemaal kerstkraampjes op de Korenmarkt, het Brouwersplein, in de Koningstraat, 7straatjes, Bakkersstraat en het Rozetkwartier. Daarnaast kun je ook schaatsen op een ijsbaan én in een sprookjesachtig reuzenrad. Dat is wel een reisje waard naar Arnhem, toch?

Kerstmarkten Nederland 2022 #4 - Groningen

In het topje van Nederland organiseert Groningen van 16 tot en met 18 december 2022 het WinterWelvaart festival. Niet alleen bestaat dit uit een gezellige kerstmarkt, maar ook kun je langs diverse kunstwerken wandelen én twintig historische schepen bewonderen. Op de schepen geniet je van mooie muziek- en theaterprogramma’s en dat allemaal in een prachtig, verlichte omgeving.

Kerstmarkten Nederland 2022 #5 - Den Haag

De kerstmarkt in Den Haag is niet de grootste van allemaal, maar zeker wel heel sfeervol. Je vindt de Royal Christmas Fair midden in het historische centrum tussen het Binnenhof, Paleis Noordeinde, de ambassades en shoplocaties als de Denneweg, Plaats en het Plein. Van 8 tot en met 23 december 2022 kun je hier kerstcadeautjes kopen en genieten van winterse snacks en natuurlijk glühwein.

Kerstmarkten Nederland 2022 #6 - Gouda

Iets verder weg van Den Haag vind je 16 en 17 december 2022 in Gouda ook nog diverse kerstkraampjes. Daarnaast wordt een deel van de Sint-Janskerk omgebouwd tot een heuse foodmarkt. Ga lekker los op de kerstkraampjes en winterse snacks, terwijl je ondertussen goede doelen steunt. Alle opbrengsten gaan namelijk naar een goed doel.

Kerstmarkten Nederland 2022 #7 - Maastricht

Alle kerstmarkten hierboven zijn leuk en aardig, maar voor het echte kerstgevoel moet je toch echt naar Limburg. Zo vind je in het centrum van Maastricht een heleboel kerstkraampjes en mooi, versierde pleinen en straatjes. Ook kun je schaatsen en in een groot reuzenrad, die eindigt op zestig meter hoogte. Wow! Vergeet daarna niet even foto te maken bij het Instagrammable lichtkunstwerk.

@brittjedz This is your sign to go to the Christmas market in Maastricht!🎄✨🎁🪄🛍️🍷🇳🇱#fyp #fypシ #foryoupage #maastricht #kerstmarkt #christmasmarket ♬ Rockin' Around The Christmas Tree - Brenda Lee

Kerstmarkten Nederland 2022 #8 - Valkenburg

Maastricht doet hard zijn best om de mooiste kerstmarkt van Nederland te hebben. Toch wint deze Limburgse stad het nooit van kerststad Valkenburg. De kerstmarkten vinden nog tot en met 30 december 2022 plaats in de Gemeentegrot en Fluweelengrot. Twee heel bijzondere locaties, waardoor deze kerstmarkten nog bijzonderder worden. Het helpt ook mee dat de grotten volhangen met mooie kerstlichtjes. De perfecte plek voor een romantische date!

@travels.lau Boven verwachting leuk!! 🎄🫶🏼 #valkenburg #limburg #kerst #kerstgrottenvalkenburg #christmas2022 #activiteit #kerst2022 #voorjou #fyp ♬ let it snow - 🎅🏻
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top