Fashion

Openlucht film festival Pluk de Nacht

Amsterdam - Vanaf 6 augustus vindt voor de zesde keer het grootste openlucht film festival van Nederland plaats. Het festival gaat 6 t/m 15 augustus van start op het Stenen Hoofd aan het IJ. Hierna zal van 18 t/m 22 augustus, het Timorplein bij Studio K in Amsterdam Oost, omgetoverd worden tot een openlucht film festival.
Op twee mooie locaties in Amsterdam worden gedurende 15 dagen op een reusachtig filmscherm de beste nationale en internationale speelfilms, documentaires, korte films en animaties vertoond, die (nog) niet in Nederland in de bioscoop zijn uitgebracht.
De meesterlijke film 'Autumn Ball' zal het festival zal openen. 'Autumn Ball' is een fascinerende film, vol zwarte humor, waarin het jonge talent Veiko Õunpuu verschillende bewoners van een flatblok volgt in hun eenzaamheid. 'Autumn Ball' is zo deprimerend dat je erom kunt lachen. De film draait vanaf 29 oktober in filmhuizen in Amsterdam, Nijmegen, Utrecht en Rotterdam.
Naast het uitgebreide filmprogramma, vertoont Pluk de Nacht een retrospectief van een van de grootste webkunstenaars van dit moment, Ze Frank. Hij verwierf wereldfaam met zijn videoblog 'The Show'. Zijn werk is ironisch, inventief en ontroerend tegelijk, en loopt uiteen van kleine web installaties tot films en performances. Tijdens Pluk de Nacht wordt er niet alleen online en in de openlucht een unieke selectie van oud en nieuw werk vertoond, maar komt Ze Frank speciaal uit Los Angeles over om zijn kunsten te vertonen op het Stenen Hoofd in Amsterdam.
Pluk de Nacht staat voor zwoele zomeravonden met de mooiste films op groot scherm, strandstoelen, warme dekentjes, hapjes & drankjes en swingende deuntjes om elke avond feestelijk mee af te sluiten. Voorafgaand aan de film is er op beide locaties de mogelijkheid om heerlijk te eten en drinken. De films beginnen bij het vallen van de duisternis, rond half tien.
Voor de programmering kijk je op: plukdenacht.nl. Entree is gratis.

Deel dit artikel
Back to top