Fashion

OK Go & Motion City Soundtrack

Amsterdam - Met Peaches en CSS op Bazar Curieux in Rotterdam, Infadels op Dans Le Rock in Paradiso, en OK Go en Motion City Soundtrack in de Melkweg is het een weekend van prioriteiten stellen voor de alternatieve popliefhebber. Met OK Go en Motion City Soundtrack toegevoegd aan de uitgaansagenda is zaterdag 16 september een waar Walhalla voor de Nederlandse muziekliefhebber.
Aanstaande zaterdag staan er op het programma van de Melkweg twee Amerikaanse bands die beide momenteel hoge ogen gooien. Motion City Soundtrack bestaan dan al wel sinds 1997, met hun releases creeerden zee en behoorlijke fanschare, en brachten zij de term emopunk tot leven. Hoewel de band uit Minneapolis toendertijd nog bestempeld werd als poppunk, is met de komst van talloze sub-sub-genres deze naam veranderd naar een meer hedendaagse taal. De vijfkoppige band maakt uptempo nummers, die je kunt vergelijken met Jimmy Eats World en The Get Up Kids. Fan van Fall Out Boy en Panic! at the Disco? Veel plezier in de Melkweg!
In het voorprogramma staat een band die niet zou misstaan als headliner. OK Go (foto), ook uit de States, scoort momenteel een flinke internationale hit op radio en tv. Voor hun nieuw nummer Here It Goes Again doken ze een fitnessruimte in, en draaide de regisseur de clip 3 minuten lang vanaf een standpunt, terwijl de mannen van OK Go een hilarisch dansje op hometrainers doen, waar overigens een behoorlijk werk aan zorgvuldige choreografie achter zit. De power-pop van OK Go doet soms wat kitsch aan, maar is voornamelijk vrolijk en melodieus. Eerdere hits van OK Go zijn A Million Ways To Be Cruel, You’re So Damn Hot en Get Over It.
Je twijfelt nog over waar je heen zal gaan? Ga dan nog even luisteren op de Myspace van OK Go en Motion City Soundtrack
Tickets voor deze twee bands in de Melkweg koop je voor slechts €10, de avond vangt aan om 21.00uur.

Deel dit artikel
Back to top