Fashion

Ziggy Stardust in Panama – Amsterdam

Money, Fame, Succes, Glamour! Wat een opluchting na die extreem knusse en verplichte volstopdagen thuis bij familie! Get dressed up en get ready for Ziggy Stardust! Van 26 december tot en met 29 december staat Ziggy in de Panama, en de laatste 3 dagen komen Wannabe a star & Miss Behave de show nog even langs om de show nog ef wat ludieker te maken!
Speciaal voor Panama bundelt Vera Springveer opnieuw haar kwaliteiten om weer vier avonden" The days of Ziggy Stardust" in Panama te brengen. Een theatrale rockshow waarmee ze een ode brengt aan haar favoriete zanger David Bowie. Ziggy Stardust is legendarisch. Het is Bowie op z’n best. In “ The days of Ziggy Stardust” worden de power en de vibes van Ziggy naar de 21e eeuw getransformeerd. Met haar ruigste muzikanten leeft Vera zich weer helemaal uit in haar transgenderrol. Voor iedereen die er geen genoeg van kon krijgen, of het toch nog gemist heeft, de laatste kans om mee te "rocken" met Jean Genie, Moonage Daydream en Heroes.
Vera Springveer is ooit begonnen als nachtclubzangeres in “club Chique” ; de vermaarde clubavond van wijlen Hellun Zelluf in de Mazzo in Amsterdam. Na verscheidene theatershows schreef ze haar eigen one-woman-show "Tranen & Tissues " met Ton Vorstenbosch, waarin Vera zich presenteert als uitvaartartieste. De première vindt plaats in crematorium Westgaarde. en is een reactie op de vele sterfgevallen aan Aids en de veranderde manier waarop uitvaartplechtigheden worden gehouden. Vera's ster is duidelijk rising. Van alle kanten wordt er aan haar getrokken. Als zangeres, performer, gastvrouw, presentatrice en interviewster. Vera scheurt het land door van discotheek naar forumavond, van festivals naar safe-sex projecten, vrouwenconferenties, boekpresentaties, etc.
Hoewel ze dol is op de aandacht en de grote verscheidenheid van uitstapjes in haar werk, merkt ze toch dat haar carrière hierdoor aan het versnipperen is. Uiteindelijk besluit ze terug te keren naar haar grote liefde: ZINGEN! Vera zit in de meidenrockband Girls wanna have fun, staar hiermee op diverse festivals en inmiddels heeft Vera zich omringd met een schare muzikanten die allemaal graag met haar willen werken.
Met een documentaire, gemaakt door Eddi Bal, en een vermelding in de Homo-encyclopedie is Vera Springveer een cult icoon geworden waar niemand meer omheen kan.
Je vindt Vera van 26 december tot en met 29 december in Panama, op maandag wordt Vera bijgestaan door TrueHouseMusic en de daarop volgende shows door Wannabe a star & Miss Behave. De shows starten om 20.30uur, je ticket haal je via het AUB en kost €12, good2b wist zeer exclusieve gastenlijst plekken te regelen voor je, kijk snel bij WINNEN!

Deel dit artikel
Back to top