Fashion

De nieuwe H&M Conscious Exclusive collectie laat de schoonheid van duurzaamheid zien

H&M komt meerdere malen per jaar met nieuwe collecties, maar als er eentje is waar we altijd speciaal naar uitkijken dan is het wel de Conscious Exclusive-collectie. De modeketen wil werken aan een toekomst van duurzame mode en elk jaar verhoogd het merk het percentage kleding met duurzame grondstoffen. Want wij willen zo lang mogelijk genieten van onze planeet toch? Door H&M kan dat ook nog eens in stijl.

Elk item in de collectie is gemaakt van een duurzamer materiaal, zoals BIONIC® - een gerycycled polyester dat volledig gemaakt wordt van plastic afval uit zee. “Voor deze H&M Conscious Exclusive-collectie hebben we niet alleen gekeken naar hoe de items eruit zien, maar ook naar hoe we zo duurzaam mogelijk te werk konden gaan.’’ Aldus Pernilla Wohlfahrt, Head of Design en Creative Director van H&M.

De Conscious Exclusive collectie telt de meest prachtige stukken die je helemaal in de lentesferen brengen. Jurken voor een event of een avondje uit en quilted jasjes, een capsule collectie voor heren en zelfs kinderkleding, de gehele collectie draagt bij aan een beter milieu!

“De H&M Conscious Exclusive-collectie toont aan dat we prachtige kleding kunnen maken en tegelijkertijd rekening houden met de planeet. Op deze manier draagt de lijn bij aan een duurzame toekomst. De collectie omvat geweldige items van duurzaam materiaal, die je jaar in jaar uit wilt blijven dragen,’’ aldus topmodel Natalia Vodianova, het gezicht van de collectie. Het model is te zien in de campagnefoto’s en schittert in de prachtige avondkleding. Vanaf 20 april is de collectie wereldwijd online en in 160 H&M filialen verkrijgbaar.

Deel dit artikel
Back to top