Fashion

Skeemz & LaLaLover in de Brakke Grond

Amsterdam - In januari kun je in de Amsterdamse Nes terecht voor Belgische hiphop, soul en funk tijdens PopGrond: een reeks intieme, zweterige en uitgelaten dubbelconcerten van in Vlaanderen beroemde, maar in Nederland nog niet zo bekende popbands in de Brakke Grond te Amsterdam. Op maandag 9 januari presenteren Skeemz en LaLaLover een nieuw album aan de Nederlandse pers, programmeurs, boekers en andere popliefhebbers.
Skeemz is de band rond Filip Leloup, aka DJ Buzz. Naast zijn werk als vooral hiphop-DJ werkt hij, samen met de andere groepsleden al enkele jaren aan nummers voor een wat ongewone hiphop live-bezetting: bass, drums, gitaar en keys. Met concerten op het Blue Note-Festival, de Jazzmarathon van Brussel en in de Ancienne Belgique bouwden zij een gerespecteerde live-reputatie op, zowel bij een pop-, jazz- als hiphoppubliek. In oktober 2005 brachten ze hun debuutplaat uit. Hiphop mag dan wel de rode draad zijn, uitstapjes naar pop, ragga en R&B maken het album tot een toegankelijk geheel voor een breed publiek. Om dit alles compleet te maken werd voor een aantal tracks beroep gedaan op gasten, (o.a. Balo/ex-Starflam, Ya Kid K/Technotronic) die al rappend zorgen voor de kers op de taart. Met dit album is Skeemz helemaal klaar om ook live een stevige stap vooruit te zetten: verwacht een 8-koppige band die bewijst dat kwaliteit én feesten best samen gaan.
Songwriter en multi-instrumentalist Tom Kestens (foto) verdiende zijn sporen bij het Gentse Das Pop. Een tijdje terug verliet hij deze groep, om via omzwervingen bij Sarah Bettens en Venus in Flames zijn eigen project te lanceren onder de naam LaLaLover.
'Heliotropisme', zoals zijn debuutplaat heet, betekent 'naar het licht toegroeien', en dat doet Tom Kestens overtuigend als LaLaLover. Kestens schuwt de warme klanken en zonnige melodieën niet. Zijn popsongs zijn onweerstaanbaar bouncy en vrolijk, en in zijn overwegend positieve teksten lijkt het leven licht en makkelijk. Daaruit afleiden dat Heliotropic een naïeve en eenzijdige plaat is, zou echter al te simpel zijn. Kestens' songs zijn immers gelaagd en slim, zonder dat er in grote letters 'clever' op staat geschreven 'natuurlijk' is een meer adequate omschrijving. Voor alle seizoenen.
Je kunt je tickets (€12) reserveren via 020-6266866 of www.indenes.nl. Popgrond vindt plaats op 9 januari vanaf 20.30 in de Brakke Grond, Nes 45 – Amsterdam.

Deel dit artikel
Back to top