Fashion

Bio-boerderij de Lindenhoff

Baambrugge - Waar komt het beroemde Baambrugse biggetje vandaan? Logisch, uit Baambrugge zul je denken. En er komt nog veel meer lekkers uit Baambrugge en dan met name van Boerderij de Lindenhoff. Op zaterdag 25 augustus organiseert deze bijzondere culinaire boerderij in samenwerking met Slow Food een proeverij en excursie. Voor het vlees van de Lindenhoff komt men van heinde en verre. Je moet er wel een tweede hypotheek voor op je huis nemen, maar een aankoop voor het lekkerste biefstukje van je leven is het dubbel en dwars waard.


Het oude koets- en tuinhuis van lusthof Lindenhoff werd in 1974 tot boerderij voor Gasconne-runderen gemaakt. Inmiddels is Lindenhoff uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat zes dagen per week (dag)verse producten levert aan diverse gerenommeerde restaurants in Nederland en België. Op de boerderij verstaan ze hun ambacht en wordt het vlees nog echt afgehangen. Of ‘rijpen’ om het wat minder plastisch uit te drukken. Deze rijping op het been versterkt de intense smaak en bevordert de zachtheid van het vlees. Het wordt bijna nergens in Nederland meer gedaan omdat het tijd kost en de consument begint te piepen bij het idee. Buiten vlees verkoopt de boerderij zuivelproducten van boerderijen waar ambachtelijk wordt gewerkt. Alle kaas is rauwmelks zodat de volle smaak en karakter van de kaas in stand blijft. Het groentenassortiment is zoveel mogelijk afkomstig van de volle grond. Sla komt 's zomers van de moestuin in Utrecht en Chaulli en Biere en in de winter uit de tunnels van Avalon. Fruit komt 's zomers uit de omgeving van Cavaillon en in de winter uit Sicilië. Iedere zaterdag is er op de boerderij een druk bezochte markt voor het publiek met mooie kleinschalige en ambachtelijke producten uit Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië.


Tijdens de excursie op zaterdag 1 september zal Boer Ben Te Voortwis over de rassen en het fokken van dieren op de Lindenhoff vertellen.Twintig jaar geleden is hij als hobbyist begonnen met het fokken van het Gasconne rund. Sinds die tijd is het familiebedrijf een begrip geworden in de horeca en later ook bij een groter publiek. Tegenwoordig fokt de Lindenhoff het Gasconne rund en big, het Baambrugse big, Kamper lam, maar ook het Lozère lam, Limousin rund, Simenthaler rund en Bavière rund. Na het verhaal van Boer Ben over het vlees en een bezoek aan de slagerij, waarbij er natuurlijk ook wat te proeven is, kun je op de Boerderij de Lindenhoff markt naar wens boodschappen doen. De excursie start om 13.30. Reserveren kan via Slow Food, die de excursie organiseert. Meld je snel aan want er is beperkt plaats.

Deel dit artikel
Back to top