Fashion

Eten bij Opium

Utrecht - Opium is een modern Aziatisch restaurant, in de hippe Voorstraat in Utrecht.
Bij Opium kun je alles: loungen, cocktails drinken, eten. Het enige dat je er niet kunt doen is opium roken. Maar daar krijg je volgens Oosterse verhalen toch maar de kriebels van.
De keuken van Opium is modern Aziatisch, ook wel fusion genoemd. Fusion cooking combineert de Aziatische met de Westerse keuken en hier kunnen de meest verrukkelijke gerechten uit komen.
Mits je het goed doet. Want koken is een kunst. Een boterham met pindakaas en sambal is dan wel lekker, fusion is het niet. Tartaar van rode tonijn met een waterkerssalade, dressing van rucola, wasabi en krokante Hollandse garnalen is dat wel. Zo ook een spies van zwaardvis, coquilles en limequats met een kreeftenbisque. Of de krokante kip met tijgergarnalen en noedels in een gember-citroengrasbouillon. Nee, fusion koken is beslist geen koud kunstje, ook al is het witte chocoladeijs bij het taartje van geconfijte ananas ijskoud! Een feest voor je smaakpapillen.
En dan het interieur: een lust voor het oog. Strak en clean, maar toch warm door Aziatische elementen zoals orchideeën, natuurlijke materialen en rode en roze stoffen. Door de glazen wanden die op de prachtige binnentuin uitkijken met watervalletjes en exotische platen is de hele ruimte licht en prettig. Zowel binnen als buiten.
Is alles gezegd over Opium? Bijna. De cocktails verdienen een aparte vermelding. Want ga je niet watertanden van een Spicy Opium, peperlikeur met prosecco? Word je niet heel gretig van drankjes als ‘Oriëntal Pleasure’? Ga dan maar snel eens bij Opium eten, drinken, loungen.

Deel dit artikel
Back to top