Fashion

Expo Ien Luces & Margret Wibmer

Den Haag - Bij Galerie Ramakers in Den Haag kun je tot 28 mei terecht (op woensdag tot zondag van 11.00 tot 17.00 uur) voor het werk van twee vrouwelijke kunstenaars. Ien Lucas showt haar schilderijen en van Margret Wibmer kun je foto’s en objecten zien.
Van Ien Lucas kun je recent werk bewonderen: schilderijen in uiteenlopende technieken, waarin de cirkel en ovaal een hoofdrol speelt. Haar schilderijen leggen een wonderlijke wereld bloot. Het zijn abstracte acrylschilderijen op doek of plexiglas of composities met epoxy.
Margret Wibmer maakt driedimensionale objecten, foto’s en ruimtelijke installaties. Alle werken ontstaan vanuit gedachten over het fysieke lichaam. In haar recente werken gebruikt ze alledaagse voorwerpen of onderdelen ervan, huishoudelijke apparatuur, kantoorbenodigdheden of onderdelen van industriële apparatuur. Deze voorwerpen komen meestal niet uit haar persoonlijke omgeving. Ze verzamelt ze, krijgt ze cadeau, haalt ze van straat of uit tweedehands winkels. Het zijn objecten die we allemaal kennen: een strijkplank, droogkap, broodrooster, een jurkje, bewakingscamera enz. De objecten die ze maakt van de diverse onderdelen, zijn zo in elkaar gezet en met nieuwe materialen bewerkt, dat zij hun eigen verhaal gaan vertellen. Deze onderdelen komen overigens ook terug in haar fotowerken. In combinatie met de (meestal) metalen industriële voorwerpen gebruikt ze diverse stoffen die door hun sensuele kwaliteiten contrasteren of juist overeenkomen met de eigenschappen van het lichaam en de huid. Bijzonder werk dus, dat je echt gezien moet hebben! Dus reis een dagje af naar Den Haag, maak er een cultureel kunstuitje van en bezoek naast deze expo ook bijvoorbeeld de exposities Met Stip in GEM, Loretta Lux in het Fotomuseum of Fashion NL en K.P.C. de Bazel in het Gemeentemuseum.

Deel dit artikel
Back to top