Fashion

Lookbook: Storm & Marie

Storm & Marie combineert minimalistisch Scandinavisch design met gevarieerde prints. In de collectie worden rechte lijnen afgewisseld met vrouwelijk en uitdagende vormen, edgy details en hand geschilderde motieven.De voor het merk kenmerkende clash tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid komt naar voren in de naam van het merk; Marie staat voor fragiel en chique, Storm vertegenwoordigt het wilde en energieke.

In de nieuwe lentecollectie van Storm & Marie is een Scandinavische frisheid te zien; zachte tonen als ijsblauw, roze en parelwit, worden gecombineerd met zwart, grijs en groentinten voor extra edge. De collectie is geïnspireerd door het Noord-Europese landschap binnen de grote variatie aan subtiele prints die binnen de collectie te vinden zijn. Heuvelachtige bergen, scherpe rotsen en gekristalliseerde patronen zijn op abstracte wijze vertaald in prachtige designs.

 

In de truien en jassen is een natuurlijke geometrie terug te vinden. En vanzelfsprekend is de voor het merk kenmerkende precisie terug te vinden in de afwerking van de items, net als het al even karakteristieke vrouwelijke silhouet.

 

Binnen deze collectie werkte Storm & Marie voor specifieke items samen met kunstenares Aurel Schmidt. Haar ‘arty touch’ vol fragiele kleuren en ongezouten vormen bevat dezelfde tweezijdige tegengesteldheid die ten grondslag ligt aan de design filosofie van Storm & Marie en complementeert de collectie perfect.

 

 

 

 

 

Storm & Marie is in Nederland te vinden bij o.a. Shppr – Rotterdam, Rock Paper Scissors, Black Sheep Road, Cotton Cake – Amsterdam, Stijl – Maastricht, House of Poems - ’s Gravenhage en de Bijenkorf.

Ook kan je 24/7 shoppen op hun site:stormandmarie.com

Deel dit artikel
Back to top