Fashion

Kanye West's Nikes gaan voor €12 Miljoen op eBay

Tijdens de enorm gehypte Yeezus tour in November heeft Kanye West het podium als een platform gebruikt om zijn gevoelens over zijn gefaalde samenwerking met Nike te uitten.Nu worden de laatste designs voor een waanzinnig bedrag online verkocht.

De rapper heeft om 'creatieve verschillen'  en doordat Nike weigerde hem te betalen voor zijn sneaker designs de nieuwe lijn gecanceled. Kanye gaat nu met Adidas een samenwerking beginnen, ondanks dat hij al een aantal jaar met Nike een lijn heeft- zijn eerste design, Air Yeezy kwam in 2009 uit. 

Er was een design wat al ontworpen en gemaakt was, the rode Air Yeezy 2, "Red October" die nooit de kans kreeg om in de winkels te komen. De schoen is zonder enige waarschuwing afgelopen weekend op eBay gezet.  Zondag rond 1 uur s'middags zijn de schoenen online gegaan met alleen een tweet ter promotie door het merk. 

De sneakers zouden in de winkel voor $245 gaan. Maar nadat een aantal Red Octobers kort na het eerste paar op eBay werden gezet, liep de waarde van 1 paar op tot wel $16,39 miljoen. Dat is €12,000,000 voor sneakers. 

Ja de sneakers zijn mooi. Maar je kan ook een cool paar van Nike kopen dat niet door Yeezus himself is ontworpen en die €11,999,890 die je overhoud voor iets anders gebruiken.Voor heel veel andere schoenen, of misschien om Afrika te helpen.  Als je voor optie A gaat, zijn hier een paar mooie kicks om uit te kiezen:

 


Nike Rosherun Black and White printed sneakers, €100

Nike Air Max Thea Black printed sneakers, €111,12

Nike Free 5.0 TR Fit 4 Black trainers, €118,07

Nike Blazer Mid Black Suede trainers, €97,23


Deel dit artikel
Back to top