Fashion

Obsessed With My: vintage Chanel tas

In 'Obsessed with my' laten we iedere week een fashionlover zien die een speciale band heeft met een can’t live without rode Chanel lippenstift, gebreide kabeltrui van oma, die rib-uit-je-lijf designerbag of dat ene festival shirt waar je een flink aantal plezierige uurtjes in hebt staan springen. Deze week de 25-jarige blogger Joyce van Just Like Sushi en haar vintage Chanel tas!

"Een paar jaar geleden ging ik langs bij een van mijn favoriete tweedehands winkeltjes in de stad waar ik woon. Ik was eigenlijk niet van plan om iets te kopen, dus ik keek eigenlijk alleen maar wat rond. Na alle rekken met kleding gehad te hebben, zonder resultaat, wat het tijd voor de accessoires, schoenen en tassen. Beetje doelloos keek ik rond toen opeens ik werd verrast door een pareltje: een Chanel tas... OMG! Ik pakte 'm direct stevig vast zodat niet iemand anders er met deze buit vandoor kon gaan. De tas was niet meer perfect; randjes zonder leer en de schakels deels verkleurd, maar voor de rest was 'ie nog in een redelijk staat. De prijs? Op het kaartje stond dat 'ie € 50,- euro was, maar vanwege de sale hoefde ik er maar € 25,- voor neer te leggen. Echt of niet, ik kocht 'm direct. De verkoopster vertelde dat de tas van een oud vrouwtje  was geweest die onlangs was overleden. De familie had haar huis opgeruimd en haar collectie kleding en tassen naar deze winkel gebracht. Zo'n fijn gevoel dat ik deze tas nog een tweede leven mag geven. Ik wil nog graag eens langs gaan bij een Chanel winkel om te laten onderzoeken of 'ie echt is of niet. Maar no matter what, het blijft mijn favoriete tasje!"Stijl
"Ik heb een edgy, tomboy style met een minimalistisch tintje. Ik hou van comfort en draag vooral zwart, grijs of denim gecombineerd met een printje of een kleur. Verder hou ik ook een beetje van humor in een outfit door middel van accessories, aparte schoenen of natuurlijk een tas. Mijn vintage Chanel tas combineer ik op veel verschillende manieren. Bij een casual outfit draag ik de tas graag omdat het dan een twist geeft aan de look. Aan de andere kant hou ik er ook van om de tas toe te voegen aan een nette look waar hij helemaal tot z'n recht komt." Mode
"Mode maakt een groot deel uit van mijn leven. Van kleins af aan probeerde ik door middel van kleding mijn eigen persoonlijkheid te vinden en een eigen stijl te ontwikkelen. Nu geeft het mij zelfvertrouwen, kan ik er mijn creativiteit in uiten en is het een weergave van mijn mood op dat moment. En het is een deel van mijn werk. Ik ben vorig jaar afgestudeerd aan de kunstacademie en ga nu als freelancer door het leven. Ik fotografeer, maak video's en edit regelmatig voor leuke opdrachtgevers. En op mijn blog justlikesushi.com deel ik mijn liefde voor mode, fotografie en lifestyle."


Wil jij ook met een bijzonder mode-item in onze rubriek? Mail ons dan jouw verhaal inclusief enkele foto's naar info@fashionscene.nl. Waarom is je liefde voor jouw item zo groot en hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Wie weet schitter jij binnenkort met je modeliefde in 'Obsessed with my'!

Deel dit artikel
Back to top