Fashion

Report: basiscursus styling bij academie artemis

Nieuw op Fashionscene: eens in de twee weken een report over de basiscursus styling op Academie Artemis. Fashionscene’s Emma gaat op onderzoek uit, verdiept zich helemaal in de wereld van styling, interviewt Artemis studenten én volgt zelf de cursus. Benieuwd wat dit inhoudt? Lees snel verder!

Even voorstellen, mijn naam is Emma en naast het feit dat ik de leukste job ever heb, leek het me toch interessant om te kijken of de wereld van styling iets voor mij is. Creativiteit is echt mijn ding en dit kan ik goed kwijt bij Fashionscene, maar toch heb ik soms het idee dat ik iets moet maken of nog meer moet doen met mijn creativity. Na flink wat deskresearch en rondstruinen op internet, vond ik een goede optie: de basiscursus styling bij Academie Artemis in Amsterdam.


Styling Tessa Schouten, Fotografie Kees van der Meer

Om nu meteen aan een voltijd/deeltijd opleiding te beginnen bij Academie Artemis vond ik iets te overhaast en past op dit moment niet in mijn tijdschema. De basiscursus styling is dan een hele goede optie. Binnen acht weken (één avond les per week) maak  je grondig kennis met het stylingvak, waarbij de hoofdrichtingen interieurstyling, modestyling, mediastyling, foodstyling en retailstyling uitgebreid aan bod komen. De cursussen worden geleid door professionals uit het vak en bestaan vooral uit praktijkgerichte opdrachten. Als de cursus is afgerond ben je niet meteen een stylist, maar leer je welke mentaliteit, motivatie en attitude je nodig hebt om als stylist te kunnen slagen.

Op woensdag 2 oktober startte ik met de cursus. Met een gezellige groep van 20 verschillende mensen kregen wij les in het gebouw van Academie Artemis aan de Prinsengracht. In het gebouw met inspirerende quotes aan de muur werden wij meteen aan het werk gezet.

Tijdens de avonden leer je vooral veel over collages maken. Zo moesten wij bij de eerste cursus binnen een half uur al een collage maken, maar kregen wij ook huiswerk mee. Ehh huiswerk? Ja, maar dan wel het leukste huiswerk ooit. Dit hield in dat mijn zondagmiddag in het teken stond van beeld, magazines en collages maken. Voor iedere cursus krijg je een huiswerkopdracht, deze keer kreeg iedereen een doelgroep voor een collage. Die van mij was punkers, zoals je hopelijk kunt zien in het resultaat. (bovenste exemplaar)

In de eerste twee lessen hebben we vooral collages gemaakt en geanalyseerd en was de styling nog algemeen. Benieuwd wat we verder leren tijdens de cursus? Over twee weken volgt het tweede report over de basiscursus styling in Amsterdam. Meer informatie nodig? Bekijk dan de website van Academie Artemis. 

Deel dit artikel
Back to top