Fashion

Milaan: modeadresjes & shoptips

We heart Milano. Cultuur en heel veel shopplezier in één stad, dat vraagt om een bezoekje. Fashionscene was onlangs in Milaan om speciaal voor jou de leukste winkelstraten en shoptips op een rijtje te zetten. Enjoy!
 
Begin je shoptour met windowshoppen in het hart van Milaan: stap uit bij metrohalte Montenapoleone en volg de fashionable crowd richting de chicste winkelstraten van Milaan. In Via Montenapoleone, Corso Venetia, Via della Spiga en Via San Spirito vind je winkels van de grote modehuizen: Gucci, Versace, Saint Laurent Paris, Valentino, Balenciaga, Prada, Chanel... You name it, Milan’s got it! Een soort P.C. Hooftstraat dus, maar dan tien keer zo groot. 

shopgids, Milaan, modeadresjes, winkels
Dictionary 
 
Loop vervolgens vanaf het einde van de Via Montenapoleono het Piazza Santa Babila over en de Corso Vittorio Emanuele II in. Hier vind je bekende ketens als Mango, H&M en Zara maar ook Banana Republic, Terranova en Gap.

Milaan, shopgids, winkels, shopadres
Magma
 
Wanneer je de Corso Vittorio Emanuele II volgt komt je vanzelf bij de Dom en de beroemde Galleria Vittorio Emanuele II uit. Echt shoppen kan je niet in deze overdekte galerij (want: er zitten of restaurantjes of enorm dure merken), maar mooi is het er wel!

Milaan, shopgids, adresjes, winkels, winkeladres
Adidas
 
Steek het Piazza del Duomo schuin naar links over en loop de Via Torino in. Dit is een soort Corso Vittorio Emanuele II, maar dan nog langer en met een hogere concentratie aan budgetvriendelijke kledingwinkels. OVS, Bershka, Accessorize, Intimissimi, Zara, H&M... hier slaag je zeker weten! Loop ook even Kiko binnen voor goedkope make-up. 

Milaan shopgids winkelsadresjes winkels
Combo Cove
 
Loop de Via Torino uit en sla links de Corso di Porta Ticinese in. Hier maak je je shoptour compleet, want de straat zit vol met boetiekjes en winkels van alternatieve merken. Je vindt er American Apparel, schoenenhemel Magma, Vans, Dictionary (urban kleding en accessoires van onder andere Eastpack en Maison Scotch), Guendalina (vrouwelijke kleding in pastelkleuren), Adidas, Combo Cove (streetwear van bijvoorbeeld Nike, maar ook camera’s van Lomography) en last but not least Lo Specchio di Alice (vintage). Pas wel op dat je hier niet tijdens de drie uur durende lunchpauze (12.00-15.00 uur) komt, want dan zijn de meeste winkels in deze straat gesloten. 

Milaan shopgids winkelsadresjes winkels
Lo Specchio di Alice
 
Ook leuk aan Milaan zijn de openingstijden: de meeste winkels blijven iedere dag open tot acht uur. Genoeg tijd om te shoppen, dus. Eén tip: mijd de Via Torino op zaterdag (en zondag). Wil je toch in het weekend shoppen bij H&M en consorten, neem dan de metro naar Porta Venezia en loop de Corso Buenos Aires af. Vergeet niet om een tussenstop bij Grom te maken voor het lekkerste ijs van Milaan!
Deel dit artikel
Back to top