Fashion

Christian Wijnants wint International Woolmark Prize

Goed nieuws voor onze zuiderburen: opkomend ontwerper Christiaan Wijnants is de winnaar van de 2013 International Woolmark Prize! Een jury bestaande uit Diane von Furstenberg, Victoria Beckham, Donatella Versace en Vogue Italia editor in chief Franca Sozzani verkozen Wijnants’ collectie boven die van vijf anderen. De jury prees Wijnants’ breitechniek en noemde zijn ontwerpen “flatterend, vrouwelijk en sexy; een moderne interpretatie van wol.”

Wijnants gaat er van door met een geldprijs van 105.000 dollar (omgerekend zo’n 80.000 euro). Ook zal zijn collectie vanaf september verkocht worden bij onder andere Harvey Nichols in Londen en Bergdorf Goodman in New York.

De collectie van Wijnants is gebaseerd op met de hand gebreide en geverfde stukken, die hij maakte door te starten met een enkele witte wollen draad. Wijnants gebruikte voor zijn collectie één soort Merino wol, waar hij naadloze kledingstukken uit maakte.

De International Woolmark Prize wordt ieder jaar uitgereikt aan een opkomend modeontwerper.  Onder andere Karl Lagerfeld, Yves Saint Laurent en Dolce & Gabbana wonnen in het verleden de International Woolmark Prize.

Deel dit artikel
Back to top