Beauty

Nieuw in Nederland: geföhnd haar to go!

In Amerika is het heel normaal. Je laat tussen het shoppen door even je manicure doen en je laat je haar föhnen in een Blow Dry bar: een bar waar niets anders gedaan wordt dan wassen en fohnen. Super handig als je een bad hair day hebt en je niet speciaal naar je kapper wil! Fashionscene's hoofdredacteur Esmée mocht als één van de eersten de bar in.

De Blow Dry bar zit in één van de kapsalons van Salon B in Amsterdam. Topkapper Andy Duffels startte dit salonconcept als eerste in Nederland. Super handig, want je hoeft niet persé van te voren een afspraak te maken, maar wil je er zeker van zijn dat er een stylist beschikbaar is: bel dan even van te voren.

blow dry bar

Heb je een belangrijke afspraak, ga je 's avonds naar een feestje of wil je jezelf gewoon even laten verwennen? Loop dan even richting de Dam in Amsterdam. Daarachter zit de Gravenstraat en daar kun je je haar perfect in model laten föhnen.

Het concept is simpel. Er zijn acht verschillende looks waar je uit kunt kiezen en natuurlijk kan het Salon B team ook een combinatie maken tussen deze looks. Ik ging bijvoorbeeld voor een combinatie van de Classic Blow-Out en de Undone look, oftewel: een wild, volumineus kapsel. Hiervoor wast mijn toegewezen hairstylist mijn haar eerst met de Thickening shampoo en conditioner van Bumble & Bumble. Vervolgens föhnt zij mijn haar droog terwijl je ze met de Bumble & Bumble surf spray mijn haar bij de wortels wat stugger maakt, waardoor er meer volume ontstaat. Daarna föhnt ze mijn haar met een grove borstel en maakt ze daarna met een grote krultang wat losse slagen in mijn haar. Mijn haar heeft nog nooit zo goed gezeten!

blow dry bar

Zelfs nadat ik het voorzichtig in een staart deed om te sporten én na een regenbui zag het er nog zo uit.

Wil jij ook je haar in de Blow Dry Bar laten föhnen? Je kunt ervoor kiezen om het te laten wassen, drogen en stylen en dan kost je dat 35 euro. Of je kiest voor de Prep, Blow dry & Styling behandeling voor 30 euro. Maak je een afspraak voor 11 uur 's ochtends? Dan krijg je een special treat: een overheerlijke breakfast muffin gratis bij de koffie.

Kijk op www.salonb.nl voor de openingstijden!

Deel dit artikel
Back to top