Beauty

Zo blijf je actief in een baan waarbij je altijd zit

Het is niet altijd even makkelijk om aan die voorgeschreven minuten beweging te voldoen. Zeker niet wanneer je het grootste gedeelte van de dag zit. Achter je bureau, in het openbaar vervoer en thuis op de bank voor de televisie. Een uur bewegen per dag klinkt daardoor al snel als een enorme opgave. Gelukkig zijn er een aantal trucjes die je gedurende de dag kunt uitvoeren waardoor je aan genoeg beweging komt.

Kies je momenten
Doordat je de hele dag achter je bureau zit, soms zelfs luncht achter je bureau en je zelfs zittend in het openbaar vervoer naar je werkt reist moet je die momenten van beweging goed uitkiezen. Sta in de tram in plaats van te zitten of stap een halte eerder uit om een stukje te lopen. Gebruik een stappenteller om je stappen bij te houden. Daar kun je een app voor gebruiken of een fitness tracker.

Sta op
Het fijne van een app of een fitness tracker is dat deze elke dertig  minuten aangeeft dat je in beweging moet komen. Loop zo nu en dan even een klein stukje of ga even staan. Wanneer je de hele tijd gebogen zit over je toetsenbord kan dit ook gevolgen hebben voor je houding.

Werk – sportschool
Neem je sportspullen mee naar je werk om direct na het werk naar de sportschool te gaan. Dit werkt waarschijnlijk beter dan eerst naar huis te gaan. Thuis is daar altijd die verleiding van de bank die soms maar moeilijk te weerstaan is. Vaak voelt het ook als een goede push om te gaan. Anders heb je voor niks met al die spullen gezeuld.

Uurtje
Een uur klinkt soms als een hele opgave, maar wanneer je in dat uur iets doet wat je leuk vindt dan vliegt het uurtje zo voorbij. Ga rennen door het park, richt een wandelclub of ga lekker zwemmen. Ja, een tijdje door de winkelstraat lopen telt ook als beweging.

Kantoor-yoga
Het ziet er misschien een beetje uit, maar een paar rek en strek oefeningen achter je bureau doen kan soms alles zijn wat je nodig hebt. Je kunt zelfs push-ups en lunges op kantoor doen. Self Magazine maakte een YouTube filmpje met een aantal oefeningen. Bekijk deze hieronder, wie weet heb je er iets aan.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top