Fashion

Obsessed with my: clutches

In “Obsessed with my” laten we iedere week een fashionlover zien die een speciale band heeft met een bepaald item. Jouw can’t live without rode Chanel lippenstift, bontjas van oma, die rib-uit-je-lijf designerbag of dat ene festival shirt waar je een flink aantal plezierige uurtjes in hebt staan springen. Deze week Stephanie en haar clutches!

"Er zijn veel items die ik niet meer uit mijn leven kan wegdenken. Zoals mijn vintage faux fur coats, die ik heb gevonden op rommelmarkten in Antwerpen en op de Noordermarkt (zo heerlijk warm), mijn Deena & Ozzie loafers en mijn verzameling kimono's. Maar waar je mij zelden zonder kunt spotten zijn mijn camel- of aubergine kleurige clutches van Monki. Ze kostten misschien 15 euro per stuk, maar zijn superhandig. Ik kan niet meer zonder! Niet te groot, maar ook niet te klein. Het zijn best uitgesproken kleuren, maar op de een of andere manier past één van de twee altijd bij mijn outfit."



"Voor mijn werk als modejournalist moet ik vaak naar shows en interviews en dan zijn de clutches heel handig. Alle belangrijke spullen die ik dan nodig heb (een camera, mijn agenda, een notitieblok, héél véél pennen - voor het geval er één het niet doet-, make-up en mijn voicerecorder) passen er makkelijk in, maar toch kan ik 'm nog prima onder mijn arm meenemen. Ik volg daarnaast een master Fashion Strategy aan de ArtEZ in Arnhem en daarvoor lees ik veel (op dit moment een boek over het leven van Yves Saint Laurent). Gelukkig zijn de clutches groot genoeg om ook een boek in mee te nemen. Ik heb de clutches inmiddels al anderhalf jaar, maar ik krijg er nog steeds complimenten over."





Hoge tailles & herfstkleuren
"Wat een terugkerend aspect is in de manier waarop ik me kleed is het mixen van typische mannen- en vrouwenkleding. In de outfit op de eerste foto  combineer ik een vrouwelijke maxi-rok met een boyish motorcycle jasje en herenschoenen. Daaronder draag ik juist weer iets heel vrouwelijks, een strak velvet topje met een laag uitgesneden rug. Ook let ik erg op vormen. Een van mijn favoriete items is een strakke corduroy high waisted (ik zweer bij hoge tailles, veel eleganter) legging van American Apparel, die draag ik dan bijvoorbeeld met een wijde, lange kimono. Qua kleuren kies ik meestal voor sobere herfstkleuren (zelfs in de zomer!) zoals okergeel, kastanjebruin en olijfgroen. American Apparel is een van mijn favoriete winkels voor mooie basics, die vul ik dan aan met tweedehands kleding uit kringloopwinkels, rommelmarkten of van eBay en Etsy."



Wil jij ook met een voor jou bijzonder mode-item in onze rubriek? Mail ons dan een foto naar info@fashionscene.nl met jouw verhaal erbij! Waarom is je liefde voor dat item zo groot en hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Wie weet schitter jij binnenkort met je modeliefde in deze rubriek!
Deel dit artikel
Back to top