Fashion

Meryl Streeps eerste Vogue covershoot

Meryl Streep staat op 62-jarige leeftijd voor het eerst op de cover van Vogue. Meryl reisde samen met fotograaf Annie Leibovitz af naar de oevers van Rhode Island om de covershoot voor het januarinummer te schieten. De verschijning van America’s greatest actress’ in Vogue staat geheel in het teken van powerful women.

 

National Women’s History Museum

De Vogue cover is niet alleen voor de actrice een primeur, Meryl Streep is tevens Anna Wintours oudste covergirl. De covershoot en het interview in de nieuwste Vogue staan in het teken van sterke vrouwen en Streeps nieuwste film The Iron Lady. Meryl Streep wilde op één voorwaarde op de cover van het januarinummer van Vogue verschijnen. Dat was dat een coalitie van machtige Washington vrouwen ook in het nummer te zien zouden zijn. De reden? Het project dat zich sterk maakt voor de bouw van het allereerste National Women’s History Museum.

Meryl Streep in Vogue

The Iron Lady

Daarnaast verschijnt Meryl Streep als de iconische Britse premier Margaret Thatcher in haar laatste film The Iron Lady. Deze maand komt de film uit en dinsdag vond de officiële première plaats. Uit al deze informatie kunnen we in ieder geval opmaken dat Meryl Streep een vooraanstaande feminist is. De covershoot is opvallend naturel: Meryl draagt nauwelijks make-up en geen sieraden. Op de cover en de laatste foto zien we deze powervrouw in een lichtgrijze Carolina Herrera jurk op de rotsen zitten/staan.

Meryl Streep in Vogue

Meryl Streep in Vogue

Meryl Streep in Vogue

Meryl Streep in Vogue

Meryl Streep in Vogue

Wat vind jij van Meryl Streeps 'women on top' shoot in Vogue?

(Door: Daphne)

(Beeld: Vogue)

Deel dit artikel
Back to top