Fashion

Films die ons modehartje sneller laten kloppen

Natuurlijk kunnen we niet wachten tot de film Sex and The City 2 in de bioscoop draait, maar eigenlijk kennen we Carrie en haar opvallende designeroutfits wel. Er zijn nog heel veel andere inspirerende films die de modewereld op haar kop hebben gezet. Dus: sit back and relax met deze fijne top vijf.

West Side Story

1.      West Side Story

Dansend in New York worden de ruzies uitgevecht tussen twee bendes. Een jongen en meisje van de verschillende groepen worden verliefd op elkaar, maar dit wordt niet geaccepteerd. Maria heeft de meest geweldige –zelfgemaakte- jurken aan met matchende schoentjes.

2.       Atonement

Verfilming van het boek van Ian McEwan met actrice Keira Knightley, dat zich afspeelt in 1930. Kostuumontwerpster Jacqueline Durran heeft zich laten gaan met de mooiste stoffen voor Keira’s romantische jurken. Niet zo gek dat het verhaal dan een beetje langs je heen gaat.

3.       Factory Girl

Sienna Miller kroop in de huid van socialite Edie Sedgwick. Om net zo verzekerd over te komen als het arrogante maar zeer stijlvolle liefje van Andy Warhol, gooide ze haar benen en grote ogen in de strijd. De zwarte balletpakjes, gestreepte jurken, dierenprintjes en enorme ringen maken het een afwisselend geheel.

4.       Coco avant Chanel

Niemand had de rol van Coco Chanel beter kunnen vertolken dan Audrey Tatou.De ontwerpster is niet erg gelukkig in de film, maar ziet er tevergeefs super stylish uit. Echt een aanrader!

5.       The Devil Wears Prada

Anna Hathaway komt als naïef meisje naar New York om voor een hoogstaand modetijdschrift te werken. De hoofdredactrice, gespeeld door de -oh zo geweldige- Meryl Streep, maakt het haar niet gemakkelijk. Deze film moet je gezien hebben en ‘no, no, that wasn’t a question.

Sex and the City

 (Linnemoor)

Deel dit artikel
Back to top