Fashion

Lieke van Lexmond wint Beau Monde Awards

Donderdagavond 29 oktober werden in het Amstel Hotel in Amsterdam de jaarlijkse Beau Monde Awards uitgereikt. Dit keer was het feest nog iets groter dan anders; de Beau Monde Awards werden namelijk voor de tiende keer gehouden.

De dresscode voor de avond was Diamond Princess. Daar hadden de meeste gasten zich streng aan gehouden. Vrijwel alle dames droegen iets met glitters of pailletten. Irene Moors (in Jos van Raak), Nicolette van Dam (in Compagnia Italiana), Stacy Rookhuizen (in Viktor & Rolf), Estelle Gullit (in Jasmine di Milo) en Leontine Borsato (in Malene Birger) schitterden van top tot teen. Lieke van Lexmond, die gestijld was door haar zus Jetteke van Lexmond, straalde in haar Balmain-jurk en Givenchy hakken. Op haar hoofd droeg ze, geheel in stijl met de dresscode, een zilveren kroontje.

Het kroontje bleek niet overdreven, want na een week eerder de Talent Award te hebben gewonnen bij het Televizier-gala, sleepte Lieke wederom een prijs in de wacht. Ze won de Beau Monde Style Award (indirect ook een prijs voor haar zus en stylist Jetteke). Ook Irene Moors en Kim Feenstra vielen in de prijzen. Irene Moors won de Beau Monde Cover Girl Award. Kim Feenstra won de prijs voor de beste Make-over.

Not so glamorous

Hoewel de meeste gasten er op en top glamorous uitzagen, was de ontvangst alles behalve dat. Midden op straat moesten de gasten uit hun taxi’s stappen, daarbij werden ze aan de lopende band uitgescholden door passerende fietsers. Het mini-podium dat de camera-ploeg van RTL-Boulevard voor het hotel had opgezet, zag eruit alsof het ieder moment in kon storten. Omdat de rode (paarse) loper te klein was, moesten veel sterren al op straat poseren voor de diverse fotografen. De keien voor het hotel waren nou niet bepaald geschikt voor de hoge hakken van de meeste dames… Als ze op de paarse loper bovendien niet uitkeken, verzwikten ze zo hun enkels door de gevaarlijke drempels die eronder lagen.

Daar komt nog bij dat de organisatie continu dranghekken en paaltjes bleef verzetten, wat zorgde voor veel onduidelijkheid bij de pers én de sterren. Want waar moesten ze nu de paarse loper op? Tot overmaat van ramp stonden de bekende gasten op diezelfde paarse loper in rij om naar binnen te gaan. Voor de dames in blote jurken niet echt prettig (het is tenslotte gewoon herfst!). Bovendien ziet zo’n rij er niet echt chique uit. Op het gebied van glamour kan de organisatie van de Beau Monde Awards dus nog heel wat leren! (Tess van Daelen)

Deel dit artikel
Back to top