Fashion

Stalker Wendy van Dijk vrijgesproken

Dat was even schrikken voor Wendy van Dijk. De man die haar en zoontje Sem meerdere keren had bedreigt, is gisteren door de rechter vrijgesproken.

De tol die iedere ster moet betalen bij zijn of haar faam, is gestalkt worden. En daar kan Wendy over meepraten. De 42-jarige A.N. verstuurde de presentatrice meerdere malen mailtjes waarin stond dat hij Sem wilde ontvoeren. Als dat nog niet genoeg is, plaatste hij op haar website ook nog eens diverse bedreigingen. Gelukkig kon de man worden opgepakt.

Het is niet de eerste keer dat de stalker met de blauwe mannen te maken heeft. Hij heeft eerder terecht gestaan voor mishandeling en bedreiging van andere personen (lees: ex-partner en zelfs de politie). Het zag er even naar uit dat de man voor lange tijd achter de tralies moest: het Openbaar Ministerie had TBS geëist tegen de man, maar hier zijn ze op teruggekomen. A.N. werd gisteren meteen vrijgesproken, tot grote verdriet van Wendy.  

Wendy van Dijk

"De rechter vond de straf echter te ver gaan. Mijn cliënt had het e-mailadres van Wendy's programma Hart in Aktie gebruikt om aandacht te vragen voor zijn problemen,” aldus de advocaat van de stalker. “Met stalken wordt 'vrees aanjagen' bedoeld en dat was niet zijn idee achter de berichten.” Yeah right!

Eng hoor, zo’n stalker op vrije voeten…

(Elisah)

Deel dit artikel
Back to top