Fashion

Holland’s Next Top Model part 2

Zit ik nog volop in de ontknoping van het zesde seizoen van America’s Next Top Model, komt er opeens een teaser voorbij voor de tweede serie van de Nederlandse variant! Hmm, natuurlijk vind ik het leuk maar ik blijf voorlopig toch meer van het Amerikaanse origineel. Hoe zelfverheerlijkend Tyra het soms ook maakt…

Ik heb er dan echt alles aangedaan om niet de winnares van ANTM part 6 te weten te komen, helaas ontkom je er met een modebaan zoals deze niet aan… Tot op zekere hoogte kon ik mijn better half (die nu ergens in Indonesië heerlijk van een maand welverdiende vakantie aan het genieten is, grrrr) als joker inzetten, wanneer ik info nodig had van de ANTM site. Maar wanneer je alle fashion blogs dagelijks afstruint, kom je onvermijdelijk een keer in aanraking met de winnares… Drukt de pret absoluut niet,  elke maandagavond zit ik om 21.30 startklaar voor de buis. En ondanks dat ik al weet wie Tyra’s nieuwe topmodel is, het blijft spannend.

Bij Holland’s Next Top Model was het toch een ander verhaal. De maandagavond was vrij voor allerlei leuke afspraken buiten de deur, het missen van HNTM was geen ramp. Ik ergerde me meestal toch aan het wat amateuristische overkomende geheel en wat is de Nederlandse taal dan opeens lelijk! Maar goed, het blijft natuurlijk wel leuk om een beetje op de hoogte te zijn van alle roddels en intriges tussen de deelneemsters. En ik doe ook heus wel vrolijk mee aan een gokje wagen wie dit seizoen gaat winnen, zonder dat mensen om me heen (lees: mijn collega, aka nieuwsgierig Aagje) de uitslag al weten.

Winnares HNTM 1: Sanne

Voor de nieuwe HNTM serie zijn 12 nieuwe gezichten geselecteerd die ook dit keer samen in Amsterdam een modellenappartement zullen betrekken. De catwalkles, shoots met nationale en internationale topfotografen, een tripje naar het buitenland; het recept is hetzelfde. De winnares krijgt aan het einde van de rit een modellencontract ter waarde van 50.000 euro bij Max Models, een Glamour cover, presence in een grote reclamecampagne van een cosmetica hotshot én een big ass auto. De jury wordt gevormd door de vertrouwde gezichten voormalig model Rosalie van Breemen, Glamour hoofdredacteur Karin Sweerink, topfotograaf Carli Hermès en juryvoorzitter plus presentatrice Yfke Sturm. Catwalkcoach en model Mariana Verkerk schuift ditmaal iedere week aan als vast jurylid.

Aanstaande maandag staat de kick-off van het tweede seizoen HNTM op het programma en ik probeer voor die tijd nog meer info over de deelneemsters te achterhalen… Zou er weer een potentieel Ford Models’ Super Model of the World tussen zitten?

Check de site dus regelmatig! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top