Fashion

Marije: How to (not) dress like Carrie?

De kledingkast, de schoenen, de vintage items, de designer pronkstukken… eigenlijk willen we ze allemaal wel van Carrie overnemen, is het niet? Dat mag dan wel duidelijk zijn, maar waar ik het hier eigenlijk over wil hebben is de ‘sense of style’.

Marije blog

Carrie’s outfits vertellen altijd een verhaal. Haar outfits zijn over de jaren heen net een boek: vol verhalen over relaties, vriendschappen, emoties, ‘break ups’ en avonturen.  Ja, ze durft veel te laten zien en weet iedere keer weer onverwachte creaties te maken. Daarentegen zijn er natuurlijk wel een aantal dingen die een ‘normale’ vrouw echt niet kan hebben. Volg niet blindelings alles, maar schrijf een mental note over het volgende:

Blote buik

Het hele korte topjes idee is natuurlijk hartstikke leuk als je vijf bent of in 1999 toen Britney Spears het op de één of andere – highschool – manier een hippe twist aan wist te geven. Als je in de 30 bent is het toch echt een no-go. En ladies, óók als je ‘killer abs’ hebt zoals Carrie.

Foute oude items uit de kast trekken

Niet alles wat ooit leuk was is vintage en opnieuw ‘hip’. Die eighties jurk mag gewoon in de verkleedkist blijven en de rest gedoneerd in de Zak van Max.

Geen BH?

Door de seizoenen heen heeft Carrie zich zeker een aantal keer schuldig gevonden aan een bhloze outfit. Sorry, maar ik snap deze combi niet. Er zijn toch tientallen manier om de bandjes te dragen, dus er moet altijd wel een manier zijn. Ik denk dat ik hier toch weer Britney de schuld van moet geven.

Marije blog

Ik kan nog wel even doorgaan over kleurencombinaties, sigarettenwalmen die een look verpesten en rare hoofdeksels, maar ik denk dat ik al aardig wat duidelijk heb gemaakt. Volgende keer dan maar over de do’s hebben?

(Door: Marije)

Deel dit artikel
Back to top