Fashion

Marije: Stockholm, jag älskar dig!

Bij een fashionable citytrip denk je misschien al snel aan Barcelona, Londen, Parijs of voor diegene die na het shoppen nog geld overhouden: New York. Niet geheel onterecht natuurlijk, aangezien je daar meer mode kunt ‘consumeren’ dan je portemonnee waarschijnlijk aankan. Maar op de één of andere manier komt Stockholm toch minder snel in dit rijtje voor. En dat terwijl er zoveel ontzettend vernieuwende en trendy labels hun oorsprong vinden in Zweden. Wat zeg je bijvoorbeeld van Acne, Filippa K, Cos, Whyred, maar uiteraard ook onze ‘best friend forever’: H&M!

Marije blog Stockholm view

View over Stockholm.

Vorige week ben ik zelf een aantal dagen in Stockholm geweest en ik kan alleen maar zeggen: geen wonder dat Stockholm zo geliefd is onder de streetstyle fotografen! Ik durfde amper met mijn ogen te knipperen, want echt overal waren zoveel hippe en goed doordachte outfits. Vaak bracht mijn eerste blik naar een outfit een ‘hmm…’ met zich mee. Maar met een tweede blik bleek eigenlijk alles te kloppen. En niet één persoon die een goede en toch verassende balans tussen kleuren, materialen en accessoires wist te vinden. Nee, echt bijna iedereen! Duidelijk een verschil met sommige steden in Nederland…

Naast de eerdergenoemde merken ben ik uiteraard ook een aantal andere (voor mij) onbekende winkels ingegaan. Zo ben ik verliefd geworden op onder andere Tiger of Sweden, Weekday en MonroeWorld.se. Weekday is overigens onderdeel van H&M, net zoals Cos en Monki uiteraard. Wordt H&M soms de nieuwe Coca Cola onder de mode merken?

Voor diegene die ook enthousiast raken om een tripje naar Stockholm te plannen een paar tips: check zeker de Biblioteksgatan (de ‘PC Hooftstraat’ van Stockholm, maar ook met een Urban Outfitters), Gallerian (shopping mall met onder meer een grote Topshop) en de Sture Gallerian. Dit overdekte winkelcentrum heeft naast leuke shops door het hele pand ‘shopaanmoedigende’ teksten hangen. Als je hier gevoelig voor bent: wees gewaarschuwd! Zo hangen er bordjes met: “Don’t seek, find!” “Today, not tomorrow.” “Some dress to live, others live to dress.” “Think of someone else.” Ben jij meer een Bijenkorf-lover? Dan kun je de Nordiska Kompaniet waarschijnlijk erg waarderen. Al deze hotspots zitten redelijk dicht bij elkaar, maar er zijn nog een aantal andere prachtige delen van Stockholm, zoals Södermalm,  met wat kleinere maar o-zo-hartveroverende boetiekjes!

Marije blog Stockholm Nordiska Kompaniet

Nordiska Kompaniet.

Wat ik zelf heb geshopt? Onder andere een jurkje en arm cuff van Weekday en een ring van Topman. Daarnaast had ik nog een date met de Zara te goed om een aantal items te scoren die ik in Nederland niet meer kon vinden. Mission accomplished!

Neem vooral een kijkje op de websites van deze shops. Hieronder heb ik alvast mijn (bescheiden) wishlist gemaakt om een kleine indruk te krijgen.

Weekday

Tiger of Sweden

MonroeWorld.se (schrik niet al te hard van de prijzen want deze staan in Zweedse kronen...)

Marije blog Stockholm wishlist

Mijn wishlist.

Kijk jij al uit naar een tripje Stockholm?

Deel dit artikel
Back to top