Travel

Staycation of tripje naar Amsterdam? Dit is het hotel waar je wilt slapen

Staycation of tripje naar Amsterdam? Dit is het hotel waar je wilt slapen

Als ik op een vrije dag over de grachten loop in Amsterdam, besef ik me vaak hoe 'blessed' ik ben dat ik in deze prachtige stad woon. Iets wat ik nog niet eerder heb gedaan in mijn Amsterdam, is een staycation. Daar moest verandering en komen en toen ik de mogelijkheid kreeg om een nachtje te slapen bij een luxe boetiekhotel, pakte ik dat natuurlijk met beide handen aan!

Op de tramroute van mijn huis naar Amsterdam Centraal was het hotel me al eens opgevallen: The Highlander. Het ligt in hartje centrum en is dus een ideale uitvalsbasis voor een lekkere shopsessie, een bezoekje aan één van de vele fantastische musea die Amsterdam rijk is en een wandeling over de mooie grachten. Ik ging met mijn lover - na ingecheckt te zijn - lekker aan de wandel in de '9 Straatjes' die op steenworp afstand van het hotel liggen. Ideaal dus!

De ontvangstruimte

The Highlander ligt dus langs een tramroute naar Centraal Station en is super makkelijk bereikbaar - het hotel is op één halte vanaf het station te vinden. Wanneer je het hotel binnengaat, moet je met een trapje naar beneden waar je in de bar / lobby / ontbijtruimte terecht komt. Het is compact maar heel sfeervol ingericht! Ik werd door twee dames begroet die aan de ronde tafel (toevallig een modelletje die op mijn wish list staat) de gasten ontvangen. Een ander soort ontvangstbalie dan normaal - dus je moet het wel even door hebben - maar daardoor ook lekker informeel waardoor je je meteen welkom voelt. Na het inchecken werd ik begeleid naar de prachtige kamer.


 

De kamer 

Elke verdieping heeft een bepaalde kleur en wij zaten op de 'rode verdieping'. Eenmaal in de kamer (wij hadden de grote tweepersoonskamer) was ik blij verrast: wat een grote ruimte en wat ziet alles er fantastisch uit! Hoewel rood niet direct de kleur is die ik zelf in mijn huis zou willen, is het in een hotelsetting en zeker in de uitvoering die The Highlander heeft heerlijk cosy en warm. Als een interieurliefhebber kijk ik natuurlijk naar de kleinste details en die zijn echt 'on point'. Er staan twee mooie fauteuils met daartussen een design tafeltje, de wastafel is verrassend genoeg in de slaapkamer zelf maar door de schoonheid daarvan (een echte zwarte marmeren wastafel op zwarte poten) is dat alles behalve vervelend. Om de hoek van de wastafel, is een douche die afgesloten wordt door een deur gemaakt van rookglas (iets wat ook op mijn wensenlijstje staat voor mij toekomstige huis). Eenmaal onder de regendouche, wil je er nooit meer onder vandaan. De straal is heerlijk krachtig en de regendouche functioneert goed - uit alle kanten van de douchekop komt water - iets wat me nogal eens is tegengevallen bij eerdere hotelovernachtingen. Tot slot het bed, misschien wel het meest belangrijke item in een hotelkamer. Die slaapt zoveel beter dan mijn eigen bed en dat is dus écht een goed teken. De kamer bevond zich aan de straatkant maar ondanks het best drukke verkeer buiten, ondervind je in de kamer zeker geen overlast daarvan. Verder is de kamer voorzien van alle gemakken die je maar zou willen. Zo ligt er standaard een föhn - daar wil je niet om hoeven vragen bij de receptie - en is er een koffieapparaat, kun je muziek streamen, is de televisie voorzien van alle mogelijke zenders én chromecast waardoor je jouw eigen dingen kan streamen, is er een speciale tablet in de kamer om bijvoorbeeld roomservice te bestellen en vind je bij de wastafel en in de douche fijne verzorgingsproducten. Kijk, dat zijn de kleine dingen die een groot verschil maken!


Het ontbijt

Na heerlijk geslapen te hebben in de mooie en ruime kamer in The Highlander én een fijne douchebeurt, was het tijd voor het ontbijt. We hadden van te voren een tijdstip afgesproken omdat de ontbijtruimte te klein is om iedereen tegelijkertijd te ontvangen - iets wat coronatechnisch bovendien ook niet zo handig is. We konden dus direct bij een tafeltje plaatsnemen en allerlei lekkers bij het buffet pakken. Denk hierbij aan mini chocoladecroissants en gewone croissants, muffins, gewone boterhammen, een hoop soorten beleg, mini pancakes, worstjes, yoghurt, fruit en eieren. Vanzelfsprekend is het aanbod aan drinkmogelijkheden ook ruim: thee, koffie, jus d' orange, melk en nog meer opties behoorden tot de mogelijkheden. Al met al, alles wat je zou willen voor een ontbijt!

Conclusie

Een overnachting bij The Highlander is wat mij betreft een goede manier om jezelf of een ander (ook een heel leuk kerstcadeautje bijvoorbeeld) even in de watten te leggen. Of je nou uit Amsterdam komt of ergens anders in Nederland woont. Je kunt een kamer bij The Highlander boeken vanaf iets meer dan 150 euro. Dit doe je trouwens het beste bij de website van The Highlander zelf - dit is goedkoper dan bijvoorbeeld Booking.com. 

Beeld: The Highlander & Trendalert
Deel dit artikel
Back to top