Travel

6 x plekken die je in Milaan wil bezoeken

6 x plekken die je in Milaan wil bezoeken

Ciao bella, citytrip naar Milaan aan het plannen, maar géén idee waar je in vredesnaam alle leuke plekjes kan vinden? Wij gingen voor je op zoek en hebben 6 x de tofste plekken in de tweede stad van Italië: Milaan. 

Leuke plek in Milaan #1

Altijd leuk voor een dagje sightseeing: coole kastelen bekijken. In dit geval kun je dan naar Castello Sforzesco gaan. Je kunt door de musea in het gebouw lopen, maar is het lekker weer en wil je genieten van de buitenlucht? Dan kun je ook prima door alle tuinen lopen. 

Leuke plek in Milaan #2

Bij de kerk Santa Maria delle Grazie kun je het beroemdste schilderij ter wereld vinden: 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo DaVinci. Is toch vet om een keertje te bewonderen? 

Leuke plek in Milaan #3

De Kathedraal van Milaan kun je natuurlijk bijna niet niét bezoeken. Het is de absolute highlight van Milaan. Deze opvallende Rooms-Katholieke kerk is een van de grootste ter wereld en is zelfs de grootste in Italië. Helemaal leuk voor een dagje sightseeing en mooie foto's maken.  

Leuke plek in Milaan #4

De luxepoezen onder ons kunnen het best naar Galleria Vittorio Emanuele gaan. Het is de beroemdste winkelgalerij van de wereld en is, jawel, in Milaan te vinden. Je kunt er heerlijk (luxe) shoppen en heeft een mooie oude stijl, die je helemaal terugbrengt naar het Italië van vroeger.

Leuke plek in Milaan #5

Wijk Navigli is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de coolste wijken in Milaan.  Het was vroeger een havenbuurt, maar nu kun je langs het kanaal de leukste eettentjes en good vibes vinden. Daarnaast is het niet alleen een plek voor toeristen; je kunt er namelijk ook genoeg locals vinden. 

Leuke plek in Milaan #6

Piazza Mercanti is een plein dat naast het grote plein in Milaan ligt. Deze plek was het hart van Middeleeuws Milaan en was vroeger zelfs nog groter dan het nu is. Je kon er toen het stadhuis, een gevangenis (?) en de markt vinden. Hoe cute?  

Beeld: Pinterest, iStock
Deel dit artikel
Back to top