Fashion

Danie Bles: Marco Borsato kleden

Marco Borsato begon afgelopen week aan een reeks nieuwe concerten. Daarvoor vroeg hij of ik de styling wilde verzorgen. Zo gezegd, zo gedaan. We kleedden uiteindelijk Marco en zijn hele team van 23 man in zilver en grijs. Lees verder hoe dat er aan toe ging.

Terwijl ik deze blog schrijf, ben ik op weg naar het GelreDome in Arnhem voor de allerlaatste repetitie van Marco Borsato’s nieuwe concertreeks. Een serie concerten waarvoor wij de styling verzorgen. Een te gekke opdracht, zeker omdat ik Marco al eerder kleedde voor zijn concerten Wit Licht, Rood en Symphonica in Rosso. We hebben een goede band en ik weet wat hij belangrijk vindt.

d

De laatste hand wordt gelegd aan een van de kledingstukken...

Zo’n twee maanden geleden begonnen de eerste meetings. Wij zorgden voor moodboards en uiteindelijk besloten we dat we voor de nieuwe concertreeks kozen voor de kleur grijs. Dat betekende dat niet alleen Marco, maar tevens zijn volledige team van 23 man in een variatie van grijstinten gekleed zou moeten zijn. Dus de band, de strijkers en de blazers. Met z’n drieën (ik en twee collega’s) hebben we ons op dit project gericht. We kozen allerlei varianten op de grijstint, zoals wit, zilver, zachtgrijs en olifantengrijs.

Voor een van de dames, Tessa, regelden we een grijs jasje van mijn eigen merk ByDanie; helemaal leuk. Voor Marco hebben we vooral kleding gekocht van Replay Denim, Hugo Boss en Blue Blood. Cavallaro zorgde bovendien voor diverse op maat gemaakte giletvestje, jasjes, witte shirts en pochetjes. We tikten voor hem tevens een te gek paar zilveren cowboylaarzen op de kop. Bovendien wilde hij zelf graag een giletvestje dus ook dat zit bij de selectie van outfits. Verder is Marco nooit echt veeleisend; hij vertouwt op ons en gaat ervan uit dat hij de kleding, die wij kiezen, wel leuk zal vinden.

d

De strijkers in hun definitieve grijs/zilveren outfits...

Van vrijwel alle kledingstukken hebben we meerdere stuks gekocht; de outfits moeten immers meerdere avonden mee. Afhankelijk van de tijd die er op een avond is, wisselt Marco ook gedurende de avond van outfit dus ook daar hebben we rekening mee gehouden. Als er items vies zijn geworden, zorgen wij ervoor dat deze tussendoor naar de stomerij gaan.

Twee weken geleden hadden we een eerste doorpassessie in de studio waar Marco altijd repeteert. Daarna hebben we nog de laatste aanpassingen gedaan en zaterdagavond 7 mei – tijdens het eerste concert – is het dan zover. Dan zullen alle puzzelstukjes op de juiste plek vallen. Heerlijk werk vind ik dit; het is zo explosief, omdat je weken aan iets werkt dat dan tijdens het grande moment onthuld wordt. Het plaatje is dan compleet en alles valt op z’n plek. Op zo’n moment zullen ik en mijn twee collega’s ongetwijfeld apetrots langs de kant staan.

g

Foto van het concert...

Tot snel!

X Danie

Ps. Mijn nieuwste online magazine ByDanie is ook weer uit. Dit keer staat de editie in het teken van de 10 belangrijkste zomertrends.

Deel dit artikel
Back to top