Fashion

Van patat tot Prada, 29

Fashion Editor Elisah blogt elke week op Fashionscene. Als je als nuchtere Hollandse dagelijks omringd wordt door de crème de la crème van de modewereld, kan het je af en toe eens flink naar je hoofd stijgen. Maar in de Nederlandse modescene hoef je niet eens zo gek te doen om op te vallen. Elisah weet raad: doe maar gewoon, dan doe je al Indisch genoeg. Karl Lagerfeld zegt niet voor niets: ‘personality begins, where comparison ends’…

Na jarenlang hippe modefeestjes, catwalkshows en perspresentaties te zijn afgestruind voor Fashionscene, is het tijd om het online modehoofdkwartier te verlaten voor een nieuwe uitdaging. Maar niet zonder een allerlaatste ‘Van patat tot Prada’ te tikken met mijn Fashionscene herinneringen van de afgelopen 3,5 jaar. .

Fashionscene herinnering 1: Celebrities aan de tand voelen

Geloof het of niet, maar voordat ik een volwaardige Fashionscener werd, werkte ik eerst voor onze showbizzsite Celebscene. John Legend, Brian McKnight, Avril Lavigne, Maria Mena, Jamie Foxx, James McAvoy, The Script, Cameron Diaz en Antonio Banderas: ik heb ze allemaal in levende lijve ontmoet! Ik zal nooit meer vergeten dat…

…. John Legend “Where would you like to do it: on the couch or at the table” aan me vroeg en dat ik in eerste instantie dacht dat hij iets anders ermee bedoelde (maar hij bedoelde natuurlijk met ‘do’ hét interview…). 

….. Jamie Foxx na mijn interview met hem zwaar onder de indruk van me was: “You are very beautiful, you know that?” Vriendlief C. vond het minder.

….. ik na een boring interview met Avril Lavigne (ze hing gedurende het hele interview onderuitgezakt op de bank) in de lobby, toen ik nog even moest bijkomen van mijn gesprek met haar, ineens Tom Cruise van de trap afliep.

…. ik voor aanvang van mijn interview met Maria Mena door een wesp werd gestoken. In mijn lovehandle!  En ik met een bezweet hoofd en hartkloppingen het interview afnam, bang dat ik allergisch zou zijn voor dat akelige beest. Ik heb het uiteindelijk overleefd.

Blog Blog Blog Blog

Fashionscene herinnering 2: De Fashion Weeks

De Amsterdam International Fashion Week is natuurlijk niets vergeleken met het buitenland. Maar ik heb er dubbel en dwars van genoten. De hele week de ene na de andere show aflopen, tot diep in de nacht achter m’n laptop zitten om een report uit te tikken en met fietstassen vol met goodiebags naar huis fietsen (vaak in de regen, dat noem ik nog eens polderglamour). Mijn hoogtepunt? De London Fashion Week van vorig jaar, waar ik op één avond sterren als Emma Watson, Alexa Chung, Victoria Beckham, Agyness Deyn, Gwyneth Paltrow en Mary-Kate Olsen tegenkwam, ik Anna Wintour front row spotte, ze nog even vriendelijke lachte naar de camera én niemand minder dan Mario Testino met me op de kiek wilde.

Burberry Blog

Emma watson Anna Wintour

Fashionscene herinnering 3: Meet the fashion girls

3,5 jaar geleden kwam ik in Amsterdam wonen. Ik kende helemaal niemand, verdwaalde dagelijks op de grachtjes (de kaart van Amsterdam zat dan ook standaard in m’n handtas) en moest erg wennen aan modeland. Maar binnen de kortste keren heb ik een hele groep geweldige meiden ontmoet (inclusief ex-Fashionsceners Nana, Virginie, Marieke en Juliette), die een plekje in mijn hart hebben weten te veroveren. En verrek, eentje wordt zelfs mijn Fashionscene-opvolger! Maar de grootste lieverd, die ik nog het meest ga missen, is mijn lieve collega Minou (rechterfoto hieronder, rechts. Foto gemaak samen met ex-Fashionscener Jules in het chique toilet van Harrods tijdens mijn Fashionscene-stedentrip) van ‘grote broer’ Partyscene. De liefste collega ooit, die altijd me altijd trakteerde op een Happy Meal als lunch. Gelukkig komen er nog genoeg biosavondjes, lunch- en koffiedates én Londen-tripjes aan te komen. En laten we collega Rolf niet vergeten, die onlangs nog een geweldige blog voor Fashionscene schreef.

De fashiongirls Minou en ex-Fashionscener Jules

Fashionscene herinnering 4: Oh my goodies!

Nog nooit ben ik de afgelopen jaren zoveel verwend als bij Fashionscene. Ik heb menig goodiebag in mijn fietstasjes moeten proppen na een modeshow of perspresentaties. En mijn familie en vrienden waren hier meer dan blij mee, want ik gaf bijna alles weg onder het mom van ‘ik heb al zoveel, neem jij maar’. Ik heb de meest geweldige goodies gekregen: van een mini-laptop en designerbrillen (ja, meerderen, zoals een Porsche-zonnebril, zie foto hieronder, de Porsche zelf mocht ik helaas niet houden) tot aan mobiele telefoons en schoenen. Niet te denken aan die kilo’s make-up- en haarspullen, cd’s en tasjes. Ik kan een winkel beginnen.

Porsche

Fashionscene herinnering 5: borrel!

De borrel, die op dit moment gaande is, gaat zeker weten weer de geschiedenisboeken in van Yourscene...Net zoals de kerstborrel van 2009 (zie foto hieronder met de gedeeltelijke vrouwelijke helft van Yourscene).

De kerstborrel op de Keizersgracht

Deze blog is zeker geen volledig afscheid. Want ik blijf nog steeds een razende reporter. Per volgende week ga bij het leukste modeblad van Nederland aan de slag. Ik zat er al gedeeltelijk, maar nu kan ik me een fulltime online editor voor Glamour noemen! Daarnaast kun je mij en modevriendinnen K. en M. ook volgen op onze eigen internationale blog The Digitalistas. Of volg me op Twitter.

Daarnaast gaan er nog veel meer spannende dingen met me gebeuren, maar ik mag hierover helaas nog helemaal niets zeggen....

Ik heb erg genoten van mijn blog en alle leuke reacties die ik erop kreeg. Maar voor nu is het tijd voor een nieuwe stap in modeland. Daarom dus ook de aller, aller, allerlaatste ‘Van patat tot Prada’.

Voor nu wens ik Fashionsceners Eveline, Evelien en Tess (en ook ex-Fashionscener Monique) heel veel succes voor in de toekomst. Dat zullen ze zeker nodig hebben, met mij als kersverse concurrent ;)

Liefs,

Little Miss Jacobs

* De rest van alle 'Patatjes'

Deel dit artikel
Back to top