Fashion

Fleur: Spring is in the air!

Wat heb ik er lang naar uitgekeken en zondag was het dan eindelijk officieel. De lente is begonnen! Zonder twijfel mijn favoriete seizoen met de zeker ook fijnste collecties van het hele jaar. Gek ben ik op al die luchtige jurkjes, fijne jasjes en elegante pumps die je voor de verandering eens zonder ijskoude voeten te krijgen kunt dragen. Al moet ik mijn benen nog wel even lenteproof maken. Mijn bleke huid verraadt het gebrek aan zon van de afgelopen maanden en kan op zijn zachts gezegd wel een bruiningskuurtje gebruiken.

Onder de felle stralen van de zonnebank liggen bakken zie ik niet zo zitten. Geef mij maar echte zonnestralen! Maar ja, je moet natuurlijk ergens beginnen, dus heb ik maar een self tan crème in huis gehaald. De reden dat deze echter nog steeds onaangebroken is, heeft waarschijnlijk te maken met mijn vorige zelfbruiningsavontuur. Oranje is nog steeds niet hét nieuwe bruin, al ben ik met een lichte gouden glans over mijn huid al dik tevreden. Een gezonde blos op mijn wangen en een frisse bos met haar voorzien van hier en daar een highlight. Dit laatste heb ik een beetje verwaarloosd: mijn blonde lokken zijn tot mijn spijt in geen velden of wegen meer te bekennen. Dat wordt ook maar even snel een bezoek aan de kapper brengen dan.

Al werkt mijn uiterlijk nog niet helemaal mee, ik voel de lentekriebels al volop door mijn lichaam gieren. Afgelopen zondag uitte zich dit in een spontaan dagje strand, want zo’n mooie dag kon ik niet natuurlijk zomaar aan me voorbij laten gaan! Mijn vriend was gelukkig ook al snel overtuigd en niet veel later liepen we hand in hand op de boulevard met de zon in onze rug en we waren niet het enige happy couple daar. Het lijkt wel of de lente het beste in iedereen naar boven haalt en vooral de hormonen op hol doet slaan.

Naast het feit dat een uurtje mensen kijken op het terras zeer vermakelijk is, is het ook nog eens erg leerzaam. Je ziet van alles langskomen: gelukkige gezinnen, koppeltjes en verliefde mensen. Ik word er zelf ook helemaal blij van om te zien hoe deze net als ik aan het genieten zijn van dat heerlijke lentegevoel. De eerste zonnestralen die symbool staan voor een nieuwe start, een fris begin van een nieuw seizoen waarbij we de grauwe winterdagen achter ons laten en vol goede moed vooruit kijken.

Ditzelfde gebeurt er op modegebied in de winkels. Niemand zit meer te wachten op die restanten uit de wintersale, want wollen shawls en dikke jassen in donkere kleuren zijn wel het laatste waar ik nu op zit te wachten. En dan denk ik dat ik niet alleen voor mezelf praat. De lentecollecties maken me mogelijk nog blijer dan het mooie weer. Al die fijne pastels en lichte denims brengen een invasie van licht in mijn kledingkast. Daar kan je toch niet anders dan blij van worden?! Spring has arrived, enjoy! (Fleur Le Guen)

* Meer blogs van Fleur!

Deel dit artikel
Back to top