Fashion

Glamour Detox your Wardrobe & Suus

Het is al op meerdere plekken aangekondigd –dus ook op Fashionscene - want morgen is het weer zover: De Glamour Detox your Wardrobe store wordt weer voor één dag in het leven geroepen. De afgelopen maand kregen wij van Glamour de opdracht onze wardrobe hard te detoxen, en morgen gaan we zien of dat gelukt is! 

De Glamour Detox your Wardrobe-actie is natuurlijk een initiatief van het maandblad Glamour. Het idee is alle fashionista’s van Nederland eens goed hun kast uit te laten pluizen en alles wat nog wel heel mooi is, maar je eigenlijk nooit meer draagt, in te leveren in een roze Glamour bag –die bij alle maartnummers 2010 van Glamour zaten. De mooiste items worden verzameld en morgen -14 maart- te koop aangeboden in de speciale Glamour Detox your Wardrobe-store in de Amsterdamse Bijenkorf. De gehele opbrengst gaat dit jaar naar de stichting Orange Babies; een onafhankelijke stichting die zich inzet voor moeders en kinderen met HIV of Aids in Afrika. Een absolute win-win situatie dus: wij een opgeruimde en nieuwe garderobe, zij de kans op een beter bestaan.

Detox Detox

Maar dat is nog niet alles: wanneer je een roze Detox Bag hebt ingeleverd, maak je kans op 10.000 aan shopping money die wordt verloot of 1000 euro shopping money die je verdient als jouw Detox bag de mooiste collectie bezat. Ook onze BN’ers dragen graag hun steentje bij aan deze mooie actie: Sylvie Meis, Daphne Deckers en Katja Schuurman hebben eens kritisch naar hun kleding gekeken en iets afgestaan voor het goede doel. Deze items -en vele andere designeritems aangeboden door bijvoorbeeld Mart Visser en Vikter & Rolf- worden per opbod verkocht tijdens een veiling.

Vorig jaar was ik al erg benieuwd naar dit mode-evenement, waar ik –hè, wat vervelend- voor naar Amsterdam afrees. Ik verwachtte veel chics, veel duurs, en veel ‘Gooische meisjes’ –het blijft toch de Bijenkorf- maar niets was minder waar: een hele afdeling van de Bijenkorf was omgetoverd tot een waar vintage walhalla en ik zag meisjes in de geweldigste fashionable creaties. Wat sommige mensen niet meer konden gebruiken, bleek voor anderen erg gewild: het was rennen, duwen en trekken. Ik had dan ook redelijk veel medelijden met het personeel dat de taak had de kledingrekken en schoenen ongeveer om het kwartier bij te mogen vullen, maar zover vaak niet eens kwam: onderweg werden alle zakken al geplunderd.

Ja, hoe verder op de middag, hoe wilder we werden, but it was worth it. Zo tikte ik dit enorm schattige rokje op de kop, met als bonus een persoonlijke boodschap over het item die je op het speciaal daarvoor bestemde roze Detox kaartje (eveneens bijgesloten in het maartnummer) kan schrijven. Ook spotte ik BN’ers zoals Maria Kooistra, die er werkelijk uitzag als een prinsesje met een ketting waar ik spontaan verliefd op werd.

Detox Detox

Na het succes van vorig jaar vraag ik me af of ik dit jaar nog werkelijk de afdeling zal bereiken, maar ik ben er morgen met veel goede moed en zin weer bij! Tot morgen, vanaf 12 uur in de Bijenkorf in Amsterdam! En voor alle dames met schoenmaat 37: er is morgen ook een heel leuk boekenfestijn in Den Bosch…

* Meer blogs van Suus!

Deel dit artikel
Back to top