Fashion

Tess: mijn eerste Milan Fashion Week

Afgelopen weekend was ik voor het eerst in mijn leven bij de Fashion Week van Milaan. Ik woonde de menswear shows bij van merken als Cavalli, Burberry en Armani. Ik fotografeerde Anna dello Russo en ging uit eten met Team Peter Stigter...

In Nederland mag ik dan al vele modeshows hebben bijgewoond, een echte fashion week had ik tot afgelopen zaterdag nog nooit meegemaakt. Het was dus hoogste tijd dat daar verandering in kwam.

Toevallig moest AC Milan zondag voetballen en wilde mijn vriend (die een seizoenskaart voor AC Milan heeft en om de twee weken op en neer vliegt voor een wedstrijdje) afgelopen weekend naar Milaan gaan voor de wedstrijd. Dat konden we dus mooi combineren met een bezoekje aan de Milanese fashion week. Zo gezegd, zo gedaan.

Zaterdag kwamen we om 15.30 uur aan in Milaan. Snel naar ons hotel, waar al een stapel modeshow-uitnodigingen op me lag te wachten.

Een prettig ontvangst in ons hotel...

Koffer in de kamer en vlug in de taxi op naar mijn eerste modeshow in Milaan: Emporio Armani! De show werd gehouden op Armani’s eigen locatie, twintig minuutjes van het centrum. Hoewel bij grote shows als die van Armani veel mensen moeten staan, hadden zowel ik als mijn vriend wonder boven wonder een zitplaats.

Na Armani stond Burberry op het programma. In een busje van de Camera della Moda reden we mee van de ene locatie naar de andere. Bij Burberry wederom een zitplaats! En schuin tegenover ons zaten de modellen uit de nieuwste Burberry campagne (inclusief Alex Watson!). Na afloop van de show wist ik nog een mooie foto van de heren te maken en daarna door naar de Les Hommes show.

Enorme poster Burberry campagne bij binnenkomst...

De Burberry modellen front row...

De Burberry modelle up close...

’s Avonds spraken mijn vriend en ik af om een hapje te eten met catwalkfotograaf Peter Stigter en zijn vrouw Jetty. Na penne all’Arrabbiata, salmone en enkele drankjes gingen we terug naar ons hotel. Daar schreef ik nog enkele show reports en toen was het bedtijd....

Hapje eten met Team Peter Stigter...

Zondag woonde ik de drukbezochte show van Roberto Cavalli bij. Ook Anna dello Russo, fashion director van de Japanse Vogue, was hierbij aanwezig. Ik zette haar na afloop van de show op de foto. Gek genoeg was ik de enige die met camera achter haar aan liep. Hieraan merkte ik dat de mannen modeshows toch wat minder bezocht worden en minder leven dan de vrouwenshows. Maar dat maakte me niet minder trots op mijn foto. ;-)

Mijn foto van Eva en Roberto Cavalli...

Anna dello Russo, fashion editor van de Japanse Vogue...

’s Middags zag ik David Beckham. Weliswaar één centimeter groot op het voetbalveld bij AC Milan, maar toch had ik de illusie dat hij af en toe naar mij zwaaide... AC Milan won met 4-0 dus met een goed gevoel vertrokken ik en mijn vriend uit het stadion. Daarna bezocht ik de show van John Varvatos en maandag die van Byblos en Bikkembergs.

Zien jullie Beckham ook zwaaien?

Maandagavond zat mijn eerste Milan Fashion Week erop. Zo samen met de voetbalwedstrijd van AC Milan was het een prima voetbal/mode, boyfriend/girlfriend weekend. Ik ben in ieder geval een (mode)ervaring rijker en alvast klaargestoomd voor de vrouwenshows van eind februari. Want dan is het pas tijd voor het echte werk. En vanaf nu wil ik geen Fashion Week meer missen! (Tess)

Deel dit artikel
Back to top