Fashion

Van patat tot Prada oudjaarsspecial!

Fashion Editor Elisah blogt elke week op Fashionscene. Als je als nuchtere Hollandse dagelijks omringd wordt door de crème de la crème van de modewereld, kan het je af en toe eens flink naar je hoofd stijgen. Maar in de Nederlandse modescene hoef je niet eens zo gek te doen om op te vallen. Elisah weet raad: doe maar gewoon, dan doe je al Indisch genoeg. Karl Lagerfeld zegt niet voor niets: ‘personality begins, where comparison ends’…

EJ2009 komt bijna tot zijn eind. Daarom een top 10 van gebeurtenissen, waar ik vrolijk van werd, diep geschokt of juist tenenkrommend achter m’n bureautje van zat…

 

1. Lang Leve Lara

Lara Stone gaf haar carrière als model bijna op, toen de grote klussen na zeven jaar nog steeds niet binnenstroomden. Gelukkig stuurde haar toenmalig vriendje en tevens fotograaf foto’s naar een ander modellenbureau. Het lukte! Afgelopen jaar is voor Lara in een stroomversnelling gegaan. Ze scoorde meerdere covers voor onder anderen de Italiaanse en Britse Vogue en voor LOVE. Daarnaast werd ze door Vogue verkozen tot ‘Girl of the year’, scoorde ze een miljoenencontract bij Louis Vuitton en werd ze de afgelopen september gezien als hét model van de internationale Fashion Weeks. Hulde voor Lara!

2. Viktor & Rolf

Het Nederlands designerduo schitterde afgelopen Paris Fashion Week met hun sprookjesachtige asymmetrische baljurken. Ooit een jurk van tule gezien met een aantal happen eruit? Leerdammerkaas ten top! Als dat nog niet genoeg is, ontwierpen Viktor en Rolf ook nog eens een betaalbare kerstcollectie voor de Bijenkorf inclusief een sprookjesboek, die ze ook nog eens gingen signeren. Ook ik heb zo’n schitterend boek gescoord. Dat was die 1 uur en 3 kwartier in de rij staan meer dan waard…

3. Burberry fashion show in Londen

Mijn London Fashion Week afgelopen september werd goed en wel afgesloten met een invite voor de Burberry modeshow én after party. Bij één blik op de glimmende gouden envelop kreeg ik een gelukzalig gevoel. Samen met Anna Wintour, Carine Roitfeld, Mario Testino en Mary-Kate Olsen in één ruimte staan, is iets waar ik mezelf nog steeds voor moet knijpen. En op de dansvloer staan met Emma Watson, terwijl Agyness Deyn en Alexa Chung draaiden en Victoria Beckham eventjes langsliep. Wie kan nou zeggen dat ze dit in één avond heeft meegemaakt?

 

4. Recessionista

Ook ik werd, zoals veel andere fashionistas, zwaar de dupe van de economische crisis. Dus werd ook ik op een dag omgedoopt tot ‘recessionista’. Na een dipje van een paar maanden en een aantal snottermomenten (‘waarom ik!!!’) kwam ik erachter dat ik nog nooit zoveel heb gekocht. De beste therapie is shoptherapie! Mijn ‘troostshopping’ vond ik in een nieuwe Marc by Marc Jacobs-tas, gekregen van vriendlief. De lieverd. Gelukkig is het qua carrière weer helemaal goed gekomen. Naast Fashionscene werk ik ook bij een bekend modeblad, waar ik altijd al van heb gedroomd. Als je positief blijft, komt het altijd goed.

5. Breakfast at Tiffany’s

Voor een ontbijtje in de bekendste sieradenwinkel ter wereld hoef je tegenwoordig geen ticket New York meer te boeken. In de Amsterdamse P.C. Hooftstraat is er sinds kort eentje geopend. Helaas is het Audrey Hepburn-gevoel ver te zoeken maar toch. Ik heb bij vriendlief C. alvast getipt voor waar hij mijn trouwring moet kopen. Juist, bij Tifanny’!

Doutzen Kroes6. Interview Doutzen Kroes

Ineens kreeg ik een mailtje waarin werd gevraagd of ik niemand minder dan Doutzen Kroes wilde interviewen. Uhm… JA. Helaas was het interview niet bepaald interessant te noemen. Ik had slechts vijf minuten, mevrouw het topmodel antwoordde erg oppervlakkig en daarnaast ging ik met een enorm minderwaardigheidscomplex naar huis. Leuk hoor, topmodellen.

 

7. Claes in de fik

Arme Claes Iversen, die flink de dupe werd van de grote brand in de Amsterdamse City Box. Zijn levenswerk brandde in één avond af. Weg, foetsie! Alleen zijn laatste collectie met die o zo geweldige post-it trenchcoat hangt veilig en wel in de showroom van zijn pr-bureau. Ik hoop dat 2010 voor Claes beter afloopt.

8. Auwts, LiLo can’t stitch!

Dat Lindsay Lohan diep gezonken is na haar jarenlange drank- en drugsavontuur, is wel duidelijk. De gevallen Hollywoodster probeerde de scherven van haar carrière bij elkaar te rapen door voor modehuis Ungaro te ontwerpen. Het resultaat: een diep geschokt modepubliek en felle kritieken in de media. Raak nooit meer een naald en draad aan LiLo. Echt waar, beloof het me. Foei.

9. I say cupcake

Dacht de gemiddelde Hollander eerder nog dat een cupcake en een muffin hetzelfde was. Met de komst van Lily’s Cupcakes is daar verandering in gekomen. Overheerlijke cakejes met een geweldige glazuurlaag bovenop in de meest originele smaken. Het Londen-gehalte is hoog, erg hoog. Ik ben fan.

Jimmy Choo Jimmy Choo

10. Jimmy Choo voor H&M

Hysterie ten top tijdens de lancering van de Jimmy Choo voor H&M-collectie. Maar door alle media-aandacht werd ik een beetje moe, Jimmy Choo-moe. Ben ik even blij dat ik die schoenen niet heb gekocht, heel Nederland loopt ermee. Hoezo kuddegedrag?

 

Kortom: het was me het modejaartje wel. Alvast allemaal een gelukkig nieuwjaar gewenst en tot in 2010.

Liefs,

Little Miss Jacobs

* Meer ‘Van patat tot Prada’

Deel dit artikel
Back to top