Fashion

Léonie: slapeloze nachten

Van de week had ik er eentje: zo’n eeuwig durende nacht zonder slaap, maar met duizenden gedachtes die door je hoofd spoken. Slapeloze nachten zijn vreselijk als je er de volgende dag vroeg uit moet voor school, werk of andere verplichtingen. Gelukkig had ik de volgende dag niets speciaals op de planning. Uiteindelijk heb ik tot half 7 's ochtends liggen brainstormen over van alles en nog wat. Maar ik moet zeggen dat het een best productieve nacht was…

Zo heb ik bijvoorbeeld een fotoshoot in mijn gedachten gestyled: kleding, accessoires, schoenen, locaties, model en poses incluis. Helaas ben ik alweer de helft kwijt; een goed tip is dus: hou pen en papier bij de hand tijdens een ‘brainstorm nacht’!

Punt twee: er stond in de planning dat Froufrou’s, mijn webshop, een advertentie zou aanleveren voor het online magazine FlavourZine. Ideeën hiervoor kwamen die nacht meteen opborrelen, waardoor ik de volgende dag er op uitgetrokken ben. Om precies te zijn richting de Veluwe, met camera en blauwe jurk om eens een goede foto te schieten voor de advertentie. Resultaat: bevroren voeten (ik droeg geen schoenen onder de jurk) en onder andere deze foto’s:

Oja: vriendlief snurkte ondertussen rustig verder en ik kreeg zelfs goede ingevingen wat betreft school! Het leek me slim om eens een interessant boek te gaan lezen over visual design om zo een extra studiepunt te behalen. Heeft iemand suggesties voor een goed boek over dit onderwerp?

Tot slot, als kroon op mijn werk van die nacht, heeft deze blogpost zijn oorsprong gevonden!

Het lijkt wel alsof nadenken een stuk gesmeerder gaat zodra je hersenen iets tot rust komen. Ik wil daarom pleiten voor het afschaffen van lange saaie brainstormsessies op school en werk. Installeer bedden voor scholieren en werknemers en laat ze in alle rust nieuwe ideeën ontwikkelen. Vandaar dat dus ook veel mensen mediteren zodat je weer even tot bezinnen komt tijdens een drukke werkdag. Heel slim!

Ik ga er nog even over nadenken, welterusten iedereen! (Léonie)

Deel dit artikel
Back to top