Fashion

Fleur: het is net werken

De press days zijn aangebroken en dat betekent drukke tijden in modeland. Mijn Blackberry draait overuren en mijn mailbox is gevuld met uitnodigingen en reminders. De meesten blijken op één dag te vallen, dat scheelt. Beautyjournaliste en collega L stelt voor om mij te vergezellen op dit netwerkdagje.

Aangezien onze route met het Amsterdamse OV een meerjarenplan gaat worden, besluiten we de fiets te pakken. Onze tocht  leidt naar het World Fashion Centre waar we op de 14e verdieping van het immense gebouw door SO pr worden verwelkomd met een heerlijk ontbijt. Precies wat we nodig hadden na de nodige calorieën verbrand te hebben. Onder het genot van een huisgemaakte cappuccino maken we een rondje door de showroom. Ik ben onder de indruk van alle nieuwe merken en probeer ondertussen zoveel mogelijk visitekaartjes uit te delen en te verzamelen. De dames van Collistar voorzien collega L van een fijne beautybehandeling.

Terug op de fiets slaat het noodlot toe. Een regenbui barst los en is onverbiddelijk. Met verregende coupes komen we aan op onze volgende afspraak. Wonderbaarlijk genoeg is de zojuist aangebrachte Coverderm foundation van collega L nauwelijks aangetast. Ze is er zelf zo van onder de indruk dat ze resoluut besluit tien potjes van het wondermiddeltje te bestellen, maar er is meer werk aan de winkel. Voor onze nieuwe rubriek zijn we op zoek naar mooie merken en met een lijstje potentiële kandidaten verlaten we het pand weer.

Het regent nog steeds en het liefst wil ik naar huis om achter mijn laptopje mijn mailtjes weg te werken, maar er staan nog twee afspraken op de planning. Collega L is vastbesloten om zich niet weer te laten verregenen en gebruikt heel wijs haar shawl als plaatsvervangende capuchon. Ze lijkt wel een Hollandse moslima met haar helblauwe ogen en bleke huid die afsteken tegen haar donkere shawl. Na een moment van verbazing besluit ik hetzelfde te doen om in ieder geval nog een beetje toonbaar voor de dag te kunnen komen.

We zijn uitgenodigd door COS en worden door een overenthousiaste pr dame uit Londen in het Dylan hotel op de Keizersgracht verwelkomd. De collectie is sober maar indrukwekkend en ik baal er dan ook stevig van dat de collectie (nog) niet in Amsterdam verkrijgbaar is. Er wordt mij verzekerd dat een dergelijk filiaal wel op de planning staat. Nog even geduld hebben dus. Ik besluit om nog iets langer van deze mooie entourage te genieten en trakteer L en mijzelf op lekkere warme choco om ons nog even op te warmen. We bespreken onze bevindingen en vergelijken visitekaartjes. Geen slechte score, kom ik tot de conclusie.

We sluiten af bij Spice PR op hun (nieuwe) kantoor aan de Bloemgracht. Een prachtig pand, we kijken onze ogen uit. Vooral de nieuwe collecties van mijn favoriete merken als Margit Brandt en S ‘Nob trekken onmiddellijk mijn aandacht. De nieuwe lijn van Supertrash heeft ook erg mooie stukken. Met een glaasje Martini aan de Spice pr bar eindigt ons persdagje. Wat is het toch hard (net)werken! (Fleur Le Guen)

Deel dit artikel
Back to top