Fashion

Van patat tot Prada, 15

Fashion Editor Elisah blogt elke week op Fashionscene. Als je als nuchtere Hollandse dagelijks omringd wordt door de crème de la crème van de modewereld, kan het je af en toe eens flink naar je hoofd stijgen. Maar in de Nederlandse modescene hoef je niet eens zo gek te doen om op te vallen. Elisah weet raad: doe maar gewoon, dan doe je al Indisch genoeg. Karl Lagerfeld zegt niet voor niets: ‘personality begins, where comparison ends’…

EJAfgelopen dinsdag gingen de tweejaarlijkse persdagen bij alle mode pr-bureaus weer van start. De dagen waar je je als journalist altijd even moet laten zien, je een beetje gaat netwerken, je laat volproppen met alle lekkere hapjes (volgende week daar meer over!) en de nieuwste voorjaar-zomercollectie 2010 kunt bekijken tussen de rekken. En zoals gewoonlijk belandde in weer in een situatie, die je alleen maar in Nederland kan overkomen: zeiknat worden geregend terwijl je door heel Amsterdam, beladen met bomvolle goodiebags, die je zojuist hebt gekregen, moet fietsen.

Tijdens het tikken van dit stukje zit ik thuis in mijn pyjama, kachel op z’n hoogste stand en een grote mok groene thee plus dikke kat op mijn schoot. Ik ben ziek! En dat allemaal omdat ik afgelopen dinsdag persé alle persdagen op de fiets af wilde gaan. Dat heb ik geweten ook. Rond de klok van vijf begon ik al een beetje te snotteren, mijn Touche Eclait van Yves Saint Laurent was al niet meer te vinden onder mijn ogen (argh, wallen!), mijn Dior mascara daarentegen wél en mijn hoofd zag eruit alsof ik zojuist tijdens een sample sale met hysterische harentrekkende vrouwen was beland. Het allerergst: ik kreeg ook nog eens ontzettend last van kiespijn.

Dus de ochtend erna reisde ik af naar het oosten van ons land, omdat mijn tandarts daar nog steeds zit. ‘Waarom heb je dan ook geen tandarts in Amsterdam gezocht,’ hoor ik jullie al denken. Maar dat ligt aan het feit dat ik zeer gehecht ben aan mijn Zwolse tandarts. Sterker nog: de man staat erop om nooit kiezen bij mij te trekken, omdat hij dat zonde vindt. Stel je voor dat ik me aanmeld in onze hoofdstad en dan bij de eerste de beste afspraak te horen krijg dat er getrokken moet worden? Nee, dank je. Dan reis ik wel helemaal af naar het oosten. Ik heb het ervoor over.

Met een snotterende neus, twee lagen truien over me heen (dat ik voor Nederlands leukste modesite schrijf, was niets meer van te zien) en een grote thermosfles thee zat ik dan gisteren 1,5 uur in de trein op weg naar mijn tandarts. Papslief was zo aardig om me op te wachten op het station en mamslief kocht meteen een netje mandarijntjes (lees: vitamientjes). Na een dubbelcheck bij de tandarts, kreeg ik te horen dat die zeurende kiespijn te maken had met mijn griepje. En die pijn zou alleen maar overgaan als ik thuis zou uitzieken. Dus ik ging weer naar huis, nog steeds met ontzettend kiespijn, maar wel mét een netje vitamientjes én een HEMA rookworst die mams ook maar even had gekocht. Ik heb hele lieve ouders, maar dat wisten jullie natuurlijk al.

Of ik het er allemaal voor over had? Ja! Want tijdens de persdagen van afgelopen dinsdag heb ik bomvolle goodiebags gescoord. Mijn kiespijn, snotterende neus en bonkend hoofd verzachten eventjes bij één blik op mijn nieuwe Calvin Klein zonnebril, mijn Ray Ban Wayfarer, parel oorbellen van Ti Sento, een polkadot sjaaltje van Silver Creek, een spijkertas van Drykorn, mijn liniaaltje met diamant van Liu Jo, een clutch van COS, een aparte riem van Jessica Joyce, een Supertrash sleutelhanger, een shirtje van Twinset, een USB-stick van Kipling, proefmonstertjes van Vichy, een nagellakje van Trind, een geurkaars plus cashmieren ‘mutsje’ erop van Repeat, een clutch van IKKS, een haarcrème van Keratase, een bikini van Shiwi, een witte string van Marlies Dekkers, een muts van SimpleHuman, een stenen ketting van Essentiel, geweldige sleutelhangers van Kipling, overheerlijke chocoladeboontjes van Original Beans en een tas van NudieJeans.

En die tandarts in Amsterdam? Ja, die is gevonden! En waar gaat deze modejournalist binnenkort met haar zeurende kiespijn heen? Juist ja, in de P.C. Hooftstraat. Daar zit tussen de Chanel-, Louis Vuitton- en Prada-winkels gewoon een doodnormale tandarts. Hoe hip...

Liefs,

Elisah

Meer 'Van patat tot Prada'

Deel dit artikel
Back to top