Fashion

Elisah’s London Fashion Week, 4

Fashion editor Elisah struinde vorige week de London Fashion Week af met haar modecollega’s. Ze stapte voor een week lang de wereld in van de Britse glitter en glamour. Modefeestjes, modeshows, modemensen en een heleboel celebraties: het was dagelijkse kost voor Elisah. Deze week elke dag haar Londense modeavonturen op een rijtje...

 

Dag 6 – Burberry show en after party

Mijn carrièrehoogtepunt tot nu toe beleefde ik op dag 6 van de London Fashion Week. Een aantal dagen geleden werd ik al verblijd met twee uitnodigingen van Burberry: eentje voor de show én eentje voor de after party. En nu ging het dan écht beginnen.

Aan het begin van het terrein van de Chelsea College of Art and Design was het al een gekkenhuis. Fotografen, journalisten, toeschouwers en veel fans stonden bij de dranghekken te wachten op de celebrities. De rode loper was ontzettend lang, overal waren bodyguards en alle genodigden werden om de zoveel meter gecheckt of ze daadwerkelijk wel naar binnen mochten (naar binnen sneaken was dus onmogelijk). En daar liep ik dan op mijn mooiste high heels, mijn Burberry-uitnodiging vastgeklemd in mijn handen (die kan niemand me meer afpakken!) in de flitslichten van alle fotografen (ja, ook ik werd op de foto gezet). Toen we eenmaal de zaal binnenliepen, stuitten we al meteen op Anna Wintour. Modecollega en tevens Fashionscene-reporter M. kreeg er tranen van in haar ogen. Nu stond ze ineens oog in oog met haar grote modevoorbeeld.

Fashionsceners Marieke en ik

Binnen een straal van vijf meter en in een tijdsperiode van vijf minuten kwamen we sterren als Mary-Kate Olsen (mijn jeugdidool van vroeger, love the Olsen twins), Mario Testino, Carine Roitfeld, Gwyneth Paltrow, Liv Tyler en Burberry’s muze Emma Watson. Het was onwerkelijk: wij gewone Hollandse meiden maakten ineens deel uit van de glitter & glamour van de internationale modewereld. We kregen zelfs een zitplek op rij 4, vlak achter Emma, Gwyneth, Mary-Kate en Mario. We liepen als een stelletje kippen zonder kop door de menigte vol sterren. Toen de show eenmaal begon, hebben we helemaal niet naar de modellen gekeken. We keken te gefascineerd naar Anna Wintour. Het leek wel alsof The september issue voor onze neus werd afgespeeld.

Marieke en ik samen met Mario Testino Ik en Bonnie Wright (Ginny)

Later die avond feestten we op de after party van Burberry, terwijl Agyness Deyn en Alexa Chung aan het draaien waren. Mét de Harry Potter-cast (Emma Watson, Bonnie Wright en Tom Felton) op de dansvloer. Ik was ontzettend hyper: ik als enorme Harry-fan stond ineens met mijn helden te dansen op de dansvloer. En ik maar zeggen tegen M: ‘Ik wil op de foto met Emma!” Dat gebeurde uiteraard dan ook. Miss Watson vond het geen probleem om even te lachen naar de camera. Mijn avond kon niet meer stuk. Vooral niet toen ineens Victoria Beckham voorbij liep. We moesten ons zelf de hele avond knijpen. Dit was zo onwerkelijk. Uiteindelijk ging ik ook nog eens op de foto met Bonnie Wright (speelt Ginny in 'Harry Potter').Helaas deed ik net mijn ogen dicht, maar dat mocht de pret niet drukken.

Emma Watson wilde graag even lachen naar de camera Nog even losgaan in de Marc Jacobs winkel

Met stip mijn modemoment van de London Fashion Week! De ochtend erna bezocht ik ook nog even de showroom van Burberry om alle collectiestukken van dichtbij te kunnen bewonderen, die ik de avond ervoor had gemist. Hierna sloegen we met onze laatste centjes nog even flink in in de Marc Jacobs-winkel en toen kwam er helaas echt een einde aan ons Londense avontuur.

Op naar de volgende London Fashion Week. Ik ben er zeker weten weer bij!

Liefs,

Elisah

Pssst... Marieke schreef deze week een artikel over alle sterren, die we tijdens de Burberry show hebben gezien. Benieuwd, check het hier.

Deel dit artikel
Back to top