Fashion

Streetstyle: androgyne girl

Meet Ingrid(26); een stoere chick uit Amsterdam met een eigenwijze stijltje. Hoewel ze werkzaam is in de mode, namelijk bij Scotch & Soda, haalt ze haar inspiratie gewoon van de straat of uit winkels. "Ik koop nooit een magazine en bezoek geen modewebsites."

Globetrotter

Deze stoere globetrotter komt oorspronkelijk uit Alphen aan de Rijn, maar besloot vorig jaar naar de hoofdstad te willen verhuizen. Dus trok ze de stoute schoenen aan en zei ze haar toemalige woning op. Na tussenstoppen op Tenerife, Curacao en Barcelona woont Ingrid nu een jaar in Amsterdam.

Streetstyle Ingrid

Tough cookie

Ingrid omschrijft haar stijl als stoer, boyish en comfortabel met een feminine twist. "Ik draag nooit hakken, maar ik houd bijvoorbeeld wel van een rood lipstiftje of een mooi nagellakje." Ze probeert altijd origineel en net iets anders te zijn dan de mainstream. Ingrid gebruikt daarbij de straat als inspiratiebron: "Je zult mij geen tijdschrift zien kopen. Ik kijk gewoon naar wat ik leuk vind."

Streetstyle Ingrid

Maison & Scotch

"Doordat ik bij Scotch & Soda werk, koop ik eigenlijk altijd hier mijn kleding. Zoals deze trui die ik pas heb gescoord." Verder geeft ze weinig om merken. Ingrid: "In mijn vrije tijd ga ik shoppen in tweedehandswinkeltjes of ga ik de Noordermarkt over. Deze schoenen bijvoorbeeld komen van Waterlooplein."

Streetstyle

Streetstyle

Vind jij de stijl van Ingrid helemaal tof? Wij shopten een aantal items bij elkaar in de stijl van Ingrid:

Shopping

1. Saint Tropez bikerjacket, € 249,95 van Zalando.

2. Sweater van Second Female, € 99,95 van Welikefashion.com.

3. Suède veterboots, € 54,95 van Nelly.com.

4. Shorts van Serious Sally, € 29,95 van Welikefashion.com.

5. Barry M lipstick, €6,00 van Asos.

Wat vind jij van streetstyle icoon Ingrid?

(Door: Daphne)

Deel dit artikel
Back to top