Fashion

Giles: ruimtepakken en Erwin Olaf

Giles Deacon presenteerde gisteren off-schedule tijdens de Paris Fashion Week. Zijn catwalk werd gedomineerd door Victoria’s Secret AngelsRosieHuntington-Whiteley, Alessandra Ambrosio, Izabel Goulart en Karolina Kurkova. Voor zijn nieuwste najaarscollectie werd de man geïnspireerd door het werk van Erwin Olaf én de ruimtevaart

Met zijn herfst-wintercollectie 2010 heeft Giles invloeden uit de ruimtevaart naar de catwalk gebracht. Zijn modellen, met hun enorme beehives, leken te zijn weggelopen uit een ruimteschip, inclusief metalen wolkvormige haarbanden, speciaal gemaakt door Stephen Jones.  

GG
GG

Op de catwalk zagen we underwear als outerwear, volume bij de kraag, wijduitlopende rokken, een zalmkleurige wollen jas, zwierige jurkjes in beige, bronskleurige glimmende bodywarmers en oversized jassen. Sombere kleuren als grijs, bruin en beige werden gecombineerd met felgeel, verschillende kleuren oranje en zalmroze

Vooral de tassen, ontworpen door Katie Hillier, waren zeker het bewonderen waard. Deze kwamen in verschillende hilarische varianten op de catwalk voorbij: als een grote bol van bont mét oogjes, in de vorm van een olifant en oversized met een print van ‘donderwolkjes’.

GG
GG
GG

Mijn favorieten waren een military jacket in beige met nadruk op de schouderpartijen én een lerenstrapless top. Ook de zijden ‘sieradenprints’ op jurken en tops waren een leuke afwisseling.

Wat vind jij van Giles’ najaars-wintercollectie 2010? (Elisah)

* Benieuwd naar de reports van de afgelopen internationale Fashion Weeks, check dan onze report-pagina

Deel dit artikel
Back to top