Fashion

Report: Sonia Rykiel pour H&M show

Beroemdheden als Kate Bosworth, Eva Herzigova en Nadja Auermann kwamen gisteravond samen in een magische wereld in Parijs om de launch te vieren van ‘Sonia Rykiel pour H&M’.

Het Grand Palais, een van de beroemdste gebouwen van de stad, was omgetoverd in een op Parijs geïnspireerde fantasiewereld voor de ontvangst van zo’n 2000 gasten. Onder hen waren sterren als Jean Paul Gaultier, Ellen von Unwerth en Emmanuelle Béart, die na een wandeling door een betoverd bos aankwamen bij een replica van Saint Germain, de spirituele thuishaven van Sonia Rykiel. Daar kregen de gasten een preview van de Sonia Rykiel pour H&M-lingeriecollectie.

“Alles draaide om de virtuositeit van Parijs en van Sonia Rykiel. We wilden onze gasten een kinderlijke ervaring laten ondergaan en hen een fantasiewereld laten betreden waar zij helemaal in op konden gaan en waar zij kennis konden maken met de Sonia Rykiel pour H&M-collecties,” zegt Nathalie Rykiel, artistiek directeur en president van Sonia Rykiel.

“De avond was gewoonweg magisch. Sonia Rykiel is op-en-top Parisienne en het toonbeeld van chic. Dat is ook de spirit van de Sonia Rykiel pour H&M-collecties en dat straalde de party gisteravond uit. Het was echt geweldig om samen te werken met een mode-icoon als Sonia Rykiel. De collecties zijn echt 100 procent Sonia Rykiel en we zijn er erg blij mee. De lingerie collectie is echt het perfecte kerstcadeau,” aldus Margareta van den Bosch, creatief adviseur bij H&M.

De H&M-party voor Sonia Rykiel, die plaatsvond op de eerste avond van december, markeerde op indrukwekkende wijze de aanvang van het feestseizoen. De schitterende stad in het Grand Palais was doortrokken van de sfeer van Parijs en Sonia Rykiel en deed denken aan een sprankelend, surrealistisch themapark voor volwassenen. De collecties werden getoond op praalwagens, die te voorschijn kwamen uit een replica van de Arc de Triomphe, met een afbeelding van een Parijs’ pretpark als achtergrond.

“Ik was altijd al een grote fan van Sonia Rykiel. Ik vind haar zo vrouwelijk en geweldig dramatisch, zoals een glinsterende strik op een jurk. Het is hier ongelofelijk, ik had dit niet verwacht. Het is net een mini carnaval,” zegt Kate Bosworth.

“Ik ben gek op Sonia Rykiel en ik vind de samenwerking met H&M geweldig. Sonia Rykiel is als een revolutie in de mode. Ze ontwerpt sexy kleding, maar wel kleding die heel modern, cool en vrouwelijk is. Ze is super intelligent en super getalenteerd en ik heb heel veel bewondering voor haar,” aldus Jean Paul Gaultier.

“Ik denk dat het heel Sonia Rykiel is om haar presentatie met H&M hier plaats te laten vinden. Ze is zo ‘Parijs’ en ik denk niet dat ze het ergens anders had willen hebben,” zegt Eva Herzigova.

Een aantal filmpjes van de avond:

(Monique)

Deel dit artikel
Back to top