Fashion

Fashion Awards - Backstage & Afterparty

Fashionscene was afgelopen vrijdag aanwezig bij de Mercedes-Benz Dutch Fashion Awards. We woonden niet alleen de show bij, maar volgden ook wat er backstage en op de afterparty gebeurde.

Toen ik rond 16.00 uur in de Grote Kerk in Den Haag aankwam, moest er nog veel gebeuren. De lampen en banners moesten nog opgehangen worden, de catwalk was nog bedekt met karton, de ontwerpers waren hun kleding nog aan het stomen en de modellen liepen onopgemaakt rond. Omdat het nog zeker vier uur zou duren voordat de eerste gasten zouden arriveren, had ik mooi de kans de vijf genomineerde ontwerpers backstage te spreken. Ik kwam erachter dat Sjaak Hullekes (die ik sprak terwijl hij de jurk voor presentatrice Hanna Verboom stoomde) eigenlijk helemaal niet verbaasd was dat hij genomineerd was. Hij had zijn concurrentie goed ingeschat en verwacht dat hij wel kans zou maken.

Backstage: Sjaak Hullekes stoomt jurk Hanna Verboom

Mada van Gaans vertelde dat ze, als ze de prijs won, eindelijk haar rijbewijs wilde halen. Jeroen van Tuyl gaf aan dat hij verwachtte succesvol te zijn in Japan. Iris van Herpen kondigde aan volgend jaar sierraden te zullen ontwerpen die je over je kleding kunt dragen. En Bas Kosters verklapte dat een van de modellen uit zijn show een herrezen rockster uit zou beelden. Ook ontmoette ik de ouders van Bas die er, in tegenstelling tot Bas zelf, heel eenvoudig uitzagen.

De herrezen rockster van Bas Kosters in Hair & Make-up

Backstage: Bas Kosters met zijn vader en moeder

Nadat alle shows waren gerepeteerd, was het tijd om wat te eten. Noodlebakjes met pasta, ook voor de modellen. Daarna werden in de zaal de laatste puntjes op de ‘i’ gezet en konden de eerste gasten worden ontvangen.

Er was buiten de kerk een mooie rode loper aangelegd, maar het weer weigerde mee te werken. Het stormde ontzettend, waardoor de rode loper door de lucht vloog en de paaltjes op de grond lagen. Geen rode loper foto-moment voor deze editie van de awards dus. Binnen spotte ik wel alle gasten en vroeg hen van welke designer hun outfit was. Dutch design bleek breed vertegenwoordigd. Zo droeg Cecile Narinx (hoofdredactrice Elle) een jurk van Klavers van Engelen. Hilmar Mulder (hoofdredactrice Grazia) droeg iets van Spijkers en Spijkers en Fiona Hering (RTL Boulevard) was compleet gehuld in Bas Kosters. Naast de modepers waren er veel bekende en opkomende mode-ontwerpers aanwezig. Zij droegen voornamelijk hun eigen ontwerpen.

Spijkers & Spijkers in eigen ontwerp

De show begon rond 21.00u. Hoewel ik Hanna Verboom niet erg goed vond als presentatrice was de show geweldig.

Hanna Verboom

Had ik voorafgaand aan de show al een lichte voorkeur voor ontwerper Bas Kosters, na het zien van zijn show was ik overtuigd dat hij de winnaar van de avond moest worden. Zijn collectie bruistte van de creativiteit en ook zijn muzikaliteit (Bas is ook DJ) was duidelijk merkbaar. Zijn kleding was kleurrijk en de meeste ontwerpen waren voorzien van enorme pailletten. De afsluiting van zijn presentatie was super. Door de speakers hoorden we ‘Rock & Roll’, de lichten flitsten en de modellen renden allemaal tegelijk heel hard de catwalk af. Wat een show!

Een van de modellen van de show van Bas Kosters

Een model in een ontwerp van Bas Kosters vol gekleurde pailletten

Bas neemt prijs in ontvangst

Bas zijn creativiteit werd beloond met de Incubator Award, maar Sjaak Hullekes werd de grote winnaar. Ook absoluut terecht, want Sjaak weet wat hij wil en zal het nog ver schoppen. Na de bekendmaking stortte iedereen zich op de heerlijke hapjes en drankjes die waren klaar gezet. En met een hazelnotenbavarois met chocoladesaus in mijn hand, omringd door zoveel modemensen in zoveel ontzettend mooie kleding was mijn avond helemaal goed.

Hieronder nog wat impressies...

Rossana Lima

De front row met Rosanna Lima, Ruud van der Peijl en Carlo Wijnands

Model Bas Kosters

Society lady Juliette Vossen

Carlo Wijnands en Kassandra Schreuder

Ontwerper Mattijs van Bergen

Aynouk Tan  

Ruud van der Peijl

Maik de Boer

Angelique Westerhof

(Tess van Daelen)

Deel dit artikel
Back to top