Fashion

NY Fashion Week: Rodarte SS10

Kate en Laura Mulleavy, het duo achter Rodarte, showden gisteren hun nieuwste spring-summercollectie 2010 tijdens de New York Fashion Week. De twee leverden een zeer ingewikkelde lijn af. En dan ook letterlijk ingewikkeld. We spotten gedrapeerde stoffen om de lichamen van de modellen en veel touw. Erg veel touw…

Het geheel oogt een beetje duister, precies wat Rodarte voor ogen had. Het designerduo nam een vrouw in gedachten, die moest overleven in een ruig landschap, verscheurd door oorlog. Door het bij elkaar zoeken van vodden kon ze overleven.

Collectie

En dat is wat er op de catwalk is terug te zien: gescheurde stoffen, gedrapeerd om het lichaam en bij elkaar gehouden door materialen als leer en touw. Details waren er in Swarovski edelstenen, spinnenwebachtig wol en gekleurde pailletten. De slangenleren broek met ritsen op het dijbeen viel erg op (leuk detail!). De modellen zagen eruit alsof ze zo uit een primitieve stam kwamen gelopen, complete met bodypaint en ‘modderig’ haar. Denk aan Tim Burton meets Mad Max.

Rodarte Rodarte

Sterren als Kirsten Dunst, Natalie Portman, Kim Gordon, Rachel Zoe, DVF, Terry Richardson en Justin Bond waren front row te vinden. De 13-jarige Tavi, Rodarte’s muse mocht natuurlijk niet ontbreken.

Voor nog meer catwalkfoto’s, check Style.com. (Elisah)

Deel dit artikel
Back to top