Fashion

AIFW report: Madé

Madé showde tijdens de Amsterdamse Fashion Week haar nieuwste collectie. Het bedrijf, opgericht door Miriam Flores en Jack van Messel komt dit jaar met een luchtige collectie voor volgend jaar zomer. Speciaal voor Fashionscene zat ik front row…

Joehoe, weer een front row seating te pakken! Het moet dit jaar ook niet gekker worden. In totaal heb ik er vier, ik herhaal: VIER! Dat mag ook wel: ik zit al bijna drie jaar in ‘het vak’… toch?!? Mijn dag kon dus niet meer stuk, zeker niet na het checken van de goodiebag, maar daar straks meer over.

De SS/10-collectie

Op de catwalk van Madé (in het Balinees betekent de naam ‘tweede geboren’. ) luchtige katoenen stofjes in poeder- en aardetinten, afgewisseld met koraal, lime-groen, donkerblauw en turkooise. We zien zwierige jurken met gestreepte prints, koraalkleurige zijden jurken en tuniekjes en veel panterprintjes: al zo vaak gespot op de catwalk, maar het blijft altijd leuk. We zagen het dierenprintje in zwierige jurkjes, jumpsuits (leuk!), tuniekjes en tops. Details waren er in veren, tailleriemen los om het lichaam en veel lange vestjes.

MadeMade
MadeMade
MadeMade
MadeMade
MadeMade
MadeMade

De jurken waren niet alleen kort, ook lange varianten zagen we. Zitten we volgende zomer met een oversized Madé dress op het terras? Weer eens iets anders. De stoffen waren vaak glanzend, transparant, hier en daar zagen met lagen, maar vooral erg luchtig. Verder gespot: de bikini met taillehoog broekje. Nog even wennen. Hier is jullie Fashion Editor nog niet over uit. Madé is voorbereid op een warme zomer 2010.

De goodiesbags waren rijkelijk gevuld. Iedereen kreeg namelijk een Madé-kledingstuk. Nice. Zeker in tijden van recessie. Ik zeg: welkom nieuw kledingstuk! Vriendin K. scoorde een oversized grijze katoenen jurk, maar met haar lengte leek het helaas bij haar op een soepjurk. Na een fashion swap met andere modebloggers ging ze naar huis met een paarse top.

Kom maar op met de komende zomer! (Elisah)

Psssst... volg de laatste Fashion Week-updates via mijn Twitter!

Beeld: © PiXinDigital
Deel dit artikel
Back to top