Fashion

TASCH: Graffiti Support

Misschien heb je de aankondiging gister nog op FS gelezen, misschien was je er gister bij in de Jimmy Woo. Zo niet: it’s your lucky day. Je hebt de show van de nieuwe collectie van TASCH dan helaas gemist maar hierbij is het vers van de pers report van gisteravond, plus natuurlijk de bijbehorende pics.

Natascha van der Wissel, de ontwerpster achter TASCH, gaat met haar collectie Graffiti Support voor het eerst commercieel. En ze gaat met deze collectie weer terug naar de basis van TASCH, ‘inspired by street’. Klinkt goed, right!? Gisteravond mochten we het resultaat bewonderen en waar anders dan in de Jimmy Woo. Aan de deur kon geïnteresseerd ‘publiek’ wristbandjes kopen, en geloof me: ze waren met veel. De pers mocht boven plaatsnemen op de comfy banken, de overige aanwezigen werden naar beneden gedirigeerd. Deze ‘scheiding’ gaf de show een spannende twist: beneden was het happenin’ (lees: werd de show aan elkaar gepraat, traden diverse performers op) en boven zaten wij clueless aan onze cocktails te nippen. De kick-off was ons dan ook bijna ontgaan, ineens stond er een model voor onze neus poses aan te nemen…

TASCH: Graffiti SupportTASCH: Graffiti Support

Zoals de naam al zegt, Graffiti Support is geïnspireerd op de opvallende, kleurrijke graffiti’s op straat. TASCH wilde deze, meestal tijdelijke, outdoor kunst vereeuwigen in haar kleding. Resultaat!? Tanktops, tees en hoodies in zwart, grijs, bruin en wit met fleurige blow-up graffitiprints in (neon) roze, geel, paars, rood en lichtblauw. Lekkere relax-wear, waarbij vooral de prints op de capuchons van de hoodies bij mij erg in de smaak vallen. Ook leuk detail: de gouden kettingen met euro- in plaats van geijkte dollarteken.

TASCH: Graffiti SupportTASCH: Graffiti Support
TASCH: Graffiti SupportTASCH: Graffiti Support x Leyp

Na de vele easy wear items volgen er een aantal jurken in lichtroze en wit tinten. Ook op deze jurken komt de graffitiprint natuurlijk terug, waarbij de rode draad voor allen is: gestrikt op de rug, hooggesloten of v-hals plus asymmetrische onderkant tot net over de knie. Erg leuke designs, enig minpunt is eigenlijk in mijn ogen het materiaal. Door de gebruikte lakenachtige stof vallen de jurkjes wat vormloos om de modellen, misschien dat een uitvoering in jersey/sweatstof beter was geweest!? De show sluit met de TASCH x Leyp tees voor STOP AIDS NOW!, met de boodschap “WEES LEYP, GET DIRTY… BUT SAFE!!!”. Couldn’t agree more

TASCH: met Natascha van der Wissel centraal

Vanaf september ligt TASCH: Graffiti Support in een aantal winkels (laat je nog weten waar) en als je net als ik groot fan bent van relax-wear met originele prints: check it out! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top