Fashion

Fashionscene's choice: vintage lovin'

Zo nu en dan krijg je een glimp mee van wie er achter Fashionscene zitten. Om ons wat beter te leren kennen is er iedere week Fashionscene's Choice, zodat we geen onbekenden voor elkaar blijven. Deze week is het weer de beurt aan FS's Lenny. Zij heeft een zwak voor tweedehands spul, om haar zelf en haar huisje te hullen in een fijne old school look.

madrid

Vintage shopping in Madrid

Verlaten kringloopwinkels

Al sinds dat ik kan herinneren heb ik een grote voorliefde voor vintage stuff. Ik word hongerig van de geur van een tweedehands shop, krijg hartkloppingen van een grote stapel oude kleding waarin ik op zoek kan gaan naar een mooi modeschatje en kan geen genoeg krijgen van oude bebloemde blikjes, beeldjes en vaasjes. Dolgelukkig word ik van een tripje naar verlaten kringloopwinkels en rommelmarkten en ziedend bij het idee dat mijn moeder al haar kleding van vroeger heeft weggegooid. Waarschijnlijk was ik in een vorig leven een strandjutter of had ik een obsessieve verzamelwoede waardoor mijn grote zwak voor oude spulletjes te verklaren is.

v

Struinen in vintage winkeltje in Parijs

Van fifties tot eighties

Voorkeur voor een bepaalde vervlogen tijd heb ik eigenlijk niet, oversized eighties blazers, tie dye jaren '60 hippie items, seventies bollampen voor in huis, jaren '50 schemerlampen en cocktail fauteuiltjes it turns my frown upside down. Om niet als oma met matching interieur voor de dag te komen combineer ik mijn tweedehands goodies ook met nieuwe items, maar een goede buit van een rommelmarkt doet voor mij veel meer dan een gevulde Primark tas.

lenny

Een stukje van mijn met oude spullen gevulde huisje

berlijn

In actie in tweedehands shop in Berlijn

Noordermarkt junkie en Ebay fan

M’n eerste tweedehands item was een leren jasje, die kocht ik op m’n 14e bij Episode op het Waterlooplein in Amsterdam. Sindsdien ben ik vaste Noordermakt klant –met vlagen, want waarom nou op freaking maandagochtend-, ga ik geregeld naar de IJ-hallen, ben ik uren op Marktplaats en Ebay te vinden en maak een tripje naar een andere stad dan zoek ik steevast de kringloop- en tweedehands winkels op. De ultieme droom is in een kringloop in Lutjebroek een klassiek Chanel 2.55 tasje of  YSL broekpak te vinden voor een paar euro.

De ultieme vintage lovin' festival outfit:

v

1. Eighties vintage oorbellen Doortje € 4,90

2. Susan Caplan Vintage Chanel '80s Heart Necklace Asos € 1,323,56

3. Black Leaf Flower Lace American Apparel € 42

4. Episode Levi's cut off's € 19,50

5. Asos Leather Creeper Shoes with Contrast Toe Cap € 63,80

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top