Fashion

Trend report: navelstaren

Als het aan de grote modehuizen ligt, gaan we komende zomer massaal met de buik bloot. Prada, Dolce & Gabbana, Emilio Pucci, Viktor & Rolf en Versace, allemaal hadden ze cropped en bra tops in hun spring-summer 2012 collecties verwerkt. Eh, wat was de route naar de sportschool ook alweer?

De ultrakorte top is één van de meest spraakmakende trends voor het komende zomerseizoen. Want: deze look is niet bepaalde geschikt voor ieder body type en het korte topje wordt - of werd in ieder geval - toch als iets ordinairs gezien. Daar trokken de showende designers zich niks van aan en zij stopten hun SS12 en masse vol met navel showende bovenstukjes.

Bij brands als Acne en VPL gingen de korte tops samen met een snak naar sportieve items; strakke lijnen, neopreen en sweater stofjes, geen poespas in de vorm van printjes en veel ritswerk. Oftewel: Sporty Spice anno 2012.

trend report met de buik bloot collage sport

Acne, VPL spring-summer 2012

We hebben zo'n vermoeden dat we weinig blote buiken in kantoorpanden tegen zullen komen, maar toch lieten onder meer Mugler en Bill Blass zien dat een cropped top er wel degelijk businesslike uit kan zien.

trend report met de buik bloot collage chic

Mugler, Bill Blass spring-summer 2012

Dolce & Gabbana, Emilio Pucci, Viktor & Rolf en Prada gingen liever voor de ladylike look met hun korte tops. Denk hierbij aan stoffen als kant, kleurrijke prints en combinaties met midi- of maxi-rokken.

trend report met de buik bloot collage lady

Dolce & Gabbana, Emilio Pucci spring-summer 2012

Anthony Vaccarello en Roberto Cavalli zijn groot fan van de cropped top, stoer jasje en lange broek combi. All in black uiteraard en uitgevoerd in luxe materialen als leer en satijn.

trend report met de buik bloot sexy pants

Anthony Vaccarello, Roberto Cavalli spring-summer 2012

Overtuigd van de hipheid van een (half) ontblote buik? Wij shopten vier korte tops in verschillende stijlen voor je bij elkaar.

trend report met de buik bloot asos collage

1. Mini korset top met kleurrijk printje van Asos (€ 48,91)

2. Cropped hemdje van River Island (€ 22,36) via Asos

3. Bandeau top met crochet overlay van Asos (€ 20,96)

4. Long sleeve cropped top van Asos (€ 27,95)

Durf jij deze weinig verhullende top aan komende zomer?

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top