Fashion

Trend report: Winter maxi skirt

Deze zomer was de maxi skirt dé must-have van het seizoen, maar ook in de winter blijft de enkellange rok een hit. We zagen de trend bij celebs als Miranda Kerr, Rachel Zoe en vele bloggers. De winter maxi skirt komt op de catwalk voornamelijk voorbij in donkere, zware stoffen voor overdag, maar ook de feestelijke exemplaren voor de avond uurtjes worden niet vergeten. 

trend maxi skirt feestdagen 2012 2013 winter christian dior dsquared2 enkellange rok
Christian Dior en Dsquared2

Vind je het lastig om een lange rok te combineren? Voor elke lichaamsvorm is er de perfecte maxi skirt:
- Als je erg lang bent en een beetje korter wilt lijken, kies dan voor een maxi-rok in twee kleuren, bijvoorbeed gescheiden door een horizontale lijn.
- Wil je juist langer lijken? Draag de enkellange rok dan met hakken, v-halslijnen en strakke tops. En pas op voor prints en franjes, dit maakt je optisch korter.
- De trendy geplooide rok is alleen weggelegd voor de slanke dames onder ons. Dit geldt ook voor de zwaardere, dikke stoffen. Dit accentueert juist wat je vaak wilt verbergen.
- De hoge split die we erg veel zien, is perfect voor dames met grotere borsten of brede schouders. De split brengt evenwicht in je silhouet.
- Om je heupen en bovenbenen slanker te laten lijken, kies je voor donkere kleuren. Sowieso is de maxi skirt perfect om onvolmaaktheden op je benen te camoufleren.

Bekijk hieronder de inspiratie catwalklooks van herfst-winter 2012-2013 en shop dan hier jouw favo maxi-rok.

maxi skirt lange rok winter 2012 2013 chloe
Chloé

maxi skirt lange rok winter 2012 2013 gucci
Gucci

maxi skirt lange rok winter 2012 2013 balmain
Balmain

maxi skirt lange rok winter 2012 2013 rachel zoe
Rachel Zoe

maxi skirt feestdagen winter 2012 2013 roberto cavalli
Roberto Cavalli

Beeld: Style.com
Deel dit artikel
Back to top