Fashion

Trend report Autumn/Winter 2012

Hoewel de zon nog volop schijnt, zit de herfst er toch echt aan te komen. 
Hier is het trend report om thuis mee aan de slag te gaan. Van de return van glitter tot kleding waar we ons warm mee in kunnen pakken. Scroll door dit trend report om alvast een boodschappenlijstje te vormen met herfst en winter items.

Gothic rock

Laat het headbangen beginnen. Van top-tot-teen, als een grote boze wolk liepen de modellen over de catwalk. Kruismotieven, lange strakgesneden silhouetten lenen zich voor een romantische slash grimmige sfeer.  Ga voor leer, kant, sheer, vino rosso lipstick en slouchyness. Goth mode? Just say yes!

 
Versace, Valentino fall-winter 2012-2013 

Baroque 
Deze winter gaan we voor een luxueuze look met de baroque outfits. Dolce & Gabbana zet de toon voor een kleurrijk feest van Rococo-geinspireerde prints, uitbundige versiering en decadente stoffen. Own it!


 
Dolce & Gabbana, Valentino en fall-winter 2012-2013

Leather
Aankomend winterseizoen kan niet zonder leer. Leer op leer of leer met denim het kan allemaal deze Autumn/Winter. "Het is goed riemen snijden uit andermans leer" neem de items van Acne, edgy-leren jurken met pastel biker jasjes.
 


Balenciaga, ACNE, Kevork Kiledjian fall-winter 2012-2013

Florissante floral
Bloemenprints of bloemenstructuur, voor welke look ga jij? Hoe dan ook is het van belang dat je de bloemetjes buiten zet om een statement te maken.



Dolce & Gabbana, Valentino fall-winter 2012-2013
 
Army Galore
Left right left right, voorwaarts mars gaan we de winter in met army-inspired fashion. We hebben het over de double breasted jackets, of parka’s. Maar de grootste terugkeer is wel de camouflage print, waar de streetstylers al niet meer zonder kunnen.
 


Erin Beatty and Max Osterweis en Victoria Beckham fall-winter 2012-2013
 
Je mannetje staan
Girl pull op your pants like them, Girl go ahead and be just like him. Deze winter mogen wij dames ons mannetje staan, vooral wanneer het op office wear aankomt. Sheer blouse, leren petjes, pantalons, brogues. Vergeet het niet altijd een tikkeltje vrouwelijk te houden.



Valentino, Missoni, Kenzo fall-winter 2012-2013
 
Oosterse invloed
Ni hao! Deze winter nemen we je mee op reis naar de oosterse cultuur. We zien veel zijden stoffen, oosterse prints, kimono’s. Wish-list materiaal: Oriëntaalse prints op sportieve jasjes à la Proenza Schouler.



Proenza Schouler, Valentino fall-winter 2012-2013
 
Vino Rosso
En drink een goed glas wijn... Magenta, druif, bourgondisch. Met deze kleuren geven we de winter een vintage klassiek tintje. We leggen de focus op fluweel en doorschijnende stoffen. Of ga voor Bordeaux rode leren jackets. Door verschillende donkerrode tinten te mixen maak je de look helemaal, als Kenzo, chique.



Peter Som, Tibi, Diane von Furstenberg fall-winter 2012-2013
 

Sci-fi 

Lift off, spaceship. Het genre fantasy is nog altijd een muze voor de modewereld. In 2012 is het oke om met een galaxy jumper de sneeuw in te stappen. Bovennatuurlijke verschijnselen zagen we onder andere bij Lanvin en Balenciaga op de catwalk.



Balenciaga fall-winter 2012-2013

De riem strak aan trekken
Deze winter trekken we de riem strak aan. Leeuwenkoppen op je lichaam, leren knopen/strikken, of gouden gespen, ze doen allemaal hun werk en zijn een echte go voor dit seizoen.
 


Burberry fall-winter 2012-2013 

Winter White
Niets kan op tegen een cozy winter trui. Maar in de kleur wit? Ja! We zagen op Amsterdam Fashion week niet alleen de modellen in sneeuwwitte kleding ook streetstyleiconen lieten ons zien dat wit (op wit) een perfecte uitstraling geeft.
 


Dolce & Gabbana, Alexander McQueen, Cushnie et Och, Derek Lam, Peter Som fall-winter 2012-2013
 
Party people
Meadham Kirchhoff's tinsel-sequin-drukgekleurde-veren-boa-japon bracht ons in een ware partymood. Najaar 2012 gaat samen met glitter en sequin. Glitter is big news voor aankomend seizoen. De glitter explosie is ook een heuse beautytrend anno nu. We laten de crisis achter ons, trekken glitter aan en maken er een festijn van!
 


Maarten van der Horst, Meadham Kirchhoff Fall-Winter 2012-2013

Hallo meneer de uil
Bij Burberry Prorsum was de uil het motief van de collectie, en dit zal zich waarschijnlijk snel uitbreiden tot de high street. We zagen de uil voorheen al vaker op assecoires en modeitems, en dit seizoen is Meneer de Uil gewoon weer terug.
 

 
Burberry fall-winter 2012-2013
 
Black & Blue
De “it” kleur combinatie van het seizoen is 100 %  zeker zwart en navy blauw. Deze combinatie is zo krachtig dat menig modehuis het showde op de catwalk.



Lanvin, Cushnie et Ochs fall-winter 2012-2013


Welcome to the jungle
Dierenprints vinden altijd hun weg terug op de catwalk. Maar dit seizoen heeft de slang zijn grootste comeback gemaakt. Yigal’s key looks showden ons python prints op zijden jurken. Een goed contrast; hard tegen zacht.
 


Yigal Azrouël, Christian Siriano fall-winter 2012-2013


Welke trend ga jij toepassen aankomend seizoen? 

Deel dit artikel
Back to top