Fashion

De modewereld beleeft een vintage Versace moment

Of het de aankondiging van de H&M X Versace collab is, Lady Gaga die zweert bij vintage Versace of dat het de fearless sexuality van het modehuis is. Ieder geval gonst er in de modewereld een duidelijk vintage Versace vibe.

vintageChristy Turlington, Linda Evangelista en Helena Christensen in een Verscace fall/winter campagne uit 1991

Sjaal prints, leer met studs en bondage straps, in modeland wordt masaal teruggegrepen naar het erfgoed van het Italiaanse modehuis Versace. Met de fall/winter 2011 menswear collectie die Donatella Versace vorige maand over de plankieren stuurde maakte zij een duidelijk eerbetoon aan haar overleden broer Gianni Versace.

vvmen men versace

Links: Spring '12 menswear show. Rechts: Simone Marchetti gespot met vintage Versace shirt.

Gianni Versace is degene die het modehuis in de jaren '80 en begin '90 groot heeft gemaakt. De designs van de Italiaanse mode-ontwerper hebben topmodellen als Naomi Campbell, Christy Turlington, Linda Evangelista en Cindy Crawford faam gegeven. De supermodels waren fan maar ook celebs als Elizabeth Hurley en Elton John.

ccvv elton

Links: Cindy Crawford en Linda Evangelista Rechts: Gianni Versace en Elton John

naomi ladygaga

Links: Naomi Campbell in Marilyn Couture jurk voor spring 1991. Rechts: Lady Gaga tijdens de MuchMusic Video Awards in vintage Versace.

hurley gaga

Links: Elizabeth Hurley met Versace safety pin Rechts: Lady Gaga tijdens haar tour in Parijs

Nu heeft Lady Gaga de Versace scepter overgenomen. In juni vertelde het popicoon dat ze alleen nog maar Verscace ging dragen voor de aankomende maanden. Donatella herself had voor Gaga het exclusieve archief van Versace geopend. Ook op de catwalks, Givenchy en Mary Katrantzou, zagen wij een hang naar het Versace maximalisme. Met de lancering van de Versace voor H&M collectie in november is de cirkel rond. Vintage Versace is bezig met comeback.

Want vind jij van de comeback van vintage Versace?

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top