Fashion

10x magische modemomenten

Zo nu en dan vinden tijdens fashion shows onverklaarbare outfittransformaties plaats en worden er op red carpets modische truuks uitgehaald, waar Hans Klok nog een puntje aan kan zuigen. Geloof jij ook in modesprookjes? Check dan snel onze top 10 met magische modemomenten!

10x magische modemomenten kate moss hologram bij alexander mcqueen
Het modevolk dat wijlen Alexander McQueen's fall 2006 show bezocht, kon z'n ogen niet geloven. Kate Moss verscheen als laatste model in line namelijk op nogal bijzondere wijze op de catwalk: ze kwam tevoorschijn als hologram, in een prachtige organza jurk!

10x magische modemomenten hussein chalayan en lady gaga ei


Links: Hussein Chalayan stuurde voor zijn spring 2007 show, modellen de catwalk op met elektronisch bestuurbare outfits om het lijf. Jurken verdwenen in hoeden, maxi outfits werden mini en space-achtige outfits kregen extra volume. Hoe sci-fi! Rechts: Lady Gaga hoefde geen uitbundige smile op te zetten toen ze onlangs op de red carpet van de Grammy's verscheen. Haar little monsters transporteerden haar per ei, en la Gaga kroop er pas uit toen ze voor de eerste keer Born This Way op ging voeren.

10x magische modemomenten sonia rykiel 40th anniversary
In 2008 zat knitwear-legende Sonia Rykiel 40 jaar in het vak, en dat werd met een parade aan modellen gevierd, waar Disney vast stinkend jaloers op was.

10x magische momenten shalom harlow bij givenchy en tim burton editorial harper's bazaar


Links: Alexander McQueen maakte van zijn shows zúlke spektakels, dat hij naar ons idee wel twee plekken in deze top 10 verdient. Voor zijn spring/summer 1999 show liet Shalom Harlow zich in een maagdelijk witte jurk door autoverfspuiten onderkliederen. Met een verbluffend resultaat. Rechts: Tim Burton staat bekend om zijn fantasierijke films, maar fantasierijke editorials stylen kan hij zeker weten ook. Deze Harper's Bazaar editorial bevatte dezelfde combinatie van humor en horror als zijn films.

10x magische modemomenten katy perry's lichtjesjurk


Katy Perry lichtte met haar CuteCircuit jurk de hele rode loper op tijdens het Met Gala in 2010. De LED-lampjes in haar jurk veranderden -alsof de popdiva niet al genoeg opviel- continu van snoepkleur.

10x magische modemomenten viktr&rolf show en lily allen bij chanel
Links: Viktor & Rolf strikten voor hun fall 2010 show nineties topmodel Kristen McMenamy. Als levende matroesjka werd ze eerst volledig uitgekleed, waarbij voorbijlopende modellen haar kledingstukken 'overnamen'. Vervolgens werd Kristen door Viktor & Rolf zelf, weer laag voor laag aangekleed. Rechts: Tijdens de spring/summer 2010 show van Chanel haalde Karl Lagerfeld een ware googeltruc uit met een verborgen luik. Als uit het niets verscheen Lily Allen tussen de hooibalen en modellen, om haar hitsingle It's Not Fair te zingen.

10x magische modemomenten emma watson harry potter red carpet


Actrice Emma Watson is wel wat gekkigheid en hocus pocus gewend van de Harry Potter filmsets, waar ze zoveel jaar van haar jonge leventje heeft doorgebracht. Vreemd zal ze dan ook vast niet hebben opgekeken, toen ze op de rode loper door deze weirdo's werd gevraagd om met hen op de foto te gaan. De actrice zag er betoverend uit in haar Rafael Lopez dress.

Ben je net als wij fan van fashionable lijstjes? Check dan onze top 10 met:
- inspirerende mode films
- vreemde beauty looks
- liefdeskoppels in de mode-industrie

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top